Cenusareasa TV la cinema (VIDEO)

CenusareasaInteleg apetitul publicului pentru filme live-action inspirate din lumea basmelor. Nu inteleg de ce o companie mare, cu experienta, precum Disney, nu aduce nimic nou.

In urma cu citeva luni, studiourile Disney au lansat Into the Woods – un film live-action plictisitor – un ghiveci de povesti. Acum au revenit cu alta ecranizare care nu spune nimic. Este vorba despre Cenusareasa. Imaginile din noul film Disney sunt reusite, dar nu impresionante. La o distanta de 65 de ani de la premiera animatiei Disney, Cenusareasa readuce in atentia publicului basmul nemuritor care a incintat generatii intregi, intr-un film live-action tipic productiilor tv – cu o poveste liniara. Avem parte de o adaptare mediocra, semnata de renumitul Kenneth Branagh, cel care si-a facut un nume prin ecranizarile dupa Shakespeare, nominalizat de 5 ori la premiul Oscar.

Noul film Disney merita o bila alba pentru decoruri si costume.

„Pentru Cenusareasa au fost create 9 versiuni ale rochiei de bal. Fiecare cuprindea peste 270 de metri de material, numeroase jupoane, mai mult de 10.000 de cristale Swarovski si peste 4.8 km de cusaturi. Rochia cu care Cenusaresa isi face intrarea in palat a necesitat luni de pregatire din partea designerilor, datorita numărului diferit de accesorii ingenios proiectate, care sa-i ofere volum rochiei, dar sa fiesşi bine echilibrate. Sandy Powell, creatoarea costumelor din film, a dorit ca rochia sa dea senzatia de simplitate si delicatete, chiar daca era imensa. Pentru a obtine acest efect, ea a folosit mai multe straturi de material, in diferite nuante de albastru care, puse laolalta, au format acea culoare liliachie apoasa a rochiei. Am vrut sa arate asemeni unei picturi in acuarela, a spus Powell” (Sursa: caietul de presa a filmului)

Cenusareasa este pentru micutzi. Ei o sa aprecieze munca realizatoriilor de la Disney 🙂 Printesei mele ii place acest film. A declarat: ” …cam inteligent filmul” 🙂

Update:

Filmul Cenusareasa, regizat de Kenneth Branagh, cu Cate Blanchett, Lily Collins si Richard Madden in distributie, a debutat pe primul loc in box office-ul nord-american, cu incasari de 70 de milioane de dolari.