Chappie, de vineri în cinematografele din România! (VIDEO subtitrat in romana)

ChappieMai sunt doar câteva zile până la premiera Chappie în România.

De la regizorul District 9 şi Elysium, Chappie aduce pe marile ecrane povestea unei lumi ce se află sub controlul poliţişti androizi robotizaţi. Oamenii nu se pot înţelege cu ei, nu pot negocia nimic, pentru că roboţii sunt atotputernici,” explică regizorul Blomkamp.

Deşi întregul oraş se află sub aşa zisa “protecţie” a androizilor poliţişti, ia fiinţă o creatură cu totul diferită de cercetași– Chappie, primul robot care poate avea propriile gânduri şi sentimente. Chappie a fost şi el poliţist android, dar după ce a fost răpit, el a fost programat pentru cu totul alte scopuri.

În film, Blomkamp spune povestea unei minţi tinere şi uşor influenţabile – robotul Chappie – care cade pradă unor influenţe contradictorii. “Chappie este atras în lumea interlopă din Johannesburg şi în plus, e crescut de doi părinţi diferiţi – unul bun şi unul rău,” explică Blomkamp. Chappie este prins la mijloc, între două forţe puternice – iar când aceste două forţe se confruntă, întregul oraş e pus în pericol.

Sharlto Copley în rolul lui Chappie
Rolul titular al lui Chappie – un cercetaș căruia i se dă conştiinţă prin intermediul inteligenţei artificiale – este interpretat de Sharlto Copley (Maleficent, District 9, The A-Team, Elysium, Oldboy ). Copley şi-a jucat rolul în mod obişnuit, în faţa camerei de filmat, dând replica celorlalte personaje. Aceasta i-a permis lui Chappie să se simtă ca un personaj real şi autentic, iar celorlalţi actori să-şi întregească personajele. Ulterior, în faza de post-producţie, Blomkamp a lucrat împreună cu experţii de la VFX facility Image Engine pentru a-l aduce la viaţă pe Chappie, suprapunându-l pe robotul Chappie peste corpul şi mişcările lui Copley. Aşadar robotul a fost creat după chipul şi mişcările lui Copley. Felul în care reacţiona Copley era transferat întrutotul la robot – de la mişcările pe care le făcea şi până la felul în care stătea sau îşi mişca urechile.

În multe filme cu personaje create pe calculator ( personaje CG), realizatorii optează să-i filmeze pe actorii reali în timp ce îşi dau replica şi se adresează unui punct fix. Apoi înlocuiesc acel punct fix, cu un personaj CG. Aceasta nu s-a întâmplat însă şi în Chappie.

Crearea lui Chappie
Preocupările lui Blomkamp pentru crearea lui Chappie au început cu mai mult de zece ani în urmă. Ca tânăr regizor şi creator de efecte vizuale, Blomkamp a creat un şir de false reclame, doar ca să le demonstreze agenţilor/producătorilor de ce este capabil să producă. “Mă jucam când am făcut proiectul acestui robot, în 2003, în programul Lightwave,” explică el. “Era influenţat de programele şi animaţia japoneză; nu mă mai ocup de animaţie sau de romanele grafice, dar vroiam ca filmul meu să păstreze acest aer bizar de reclamă. Am vrut ca Chappie să semene în principal cu acest prim robot pe care l-am creat.”

În rolurile principale îi regăsim pe Sharlto Copley (District 9, Oldboy, Elysium), Dev Patel (Slumdog Millionaire, The Newsroom, The Best Exotic Marigold Hotel) și Jose Pablo Cantillo (CSI, Bones, Cleaner), secondați de Hugh Jackman (X-Men, Rise of the Guardians, The Wolverine) și Sigourney Weaver (Avatar, Red Lights, Exodus: Gods and Kings ).

Chappie va putea vizionat din 6 martie în toate cinematografele din România. Distribuit de InterComFilm Distribution.