Cheatin’ – Trailer

Cheatin’

A aparut trailerul pentru filmul de animatie Cheatin’ realizat de Bill Plympton.

Va reamintesc ca animatorul independent Bill Plympton, de doua ori nominalizat la Oscar, a fost prezent la Festivalul International de Animatie Anim’est.

Nascut in 1946, in Portland, Plympton a devenit unul dintre cele mai celebre nume din istoria animatiei, odata cu prima nominalizare la Oscar (pentru cel mai bun film de animatie, in 1988) a celebrului sau scurtmetraj, Your Face (1987). Acesta a fost inceputul unei cariere de succes si biletul de intrare in liga intii a animatorilor lumii, unde s-a remarcat printr-un stil inconfundabil.

Inainte de a-si incepe cariera de animator, Bill Plympton a lucrat ca ilustrator si a publicat in numeroase reviste: The New York Times, National Lampoon, Playboy, Rolling Stone, Vogue, The Village Voice si Vanity Fair.

Animatiile lui 2D apartin de cele mai multe ori stilului clasic, desen de mina in creioane colorate, dar a incercat si tehnica under-camera style animation, care presupune existenta unui desen asupra caruia se intervine continuu pe masura ce avanseaza naratiunea.

Plympton este supranumit „Tarantino al animatiei”.