Cinemarx.ro: Realizatorul Despicable Me crede ca animatia a ajuns sa se canibalizeze

cinemarx.roNu este o noutate faptul ca industria animatiei nord americane se afla in criza. Multe studiouri de animatie, precum Disney, Pixar si DreamWorks Animation, au disponibilizat multi animatori. In prezent, studiourile americane se orienteaza catre alte piete pentru productie. Dar si asa exista o „inflatie” de filme de animatie care ruleaza la cinema, tv, Internet, DVD, Blu-Ray. Se produc multe filme de animatie.

Conform unui studiu realizat de SNL Kagan, cele mai profitabile investitii din industria cinematografica s-au dovedit a fi filmele de animatie care au avut bugete cuprinse intre 90 si 100 de milioane de dolari. Mai multe detalii aici.

Chris Meledandri, producatorul filmului de animatie Despicable Me, a spus ca lansarile prea multor filme de animatie au facut ca succesul acestui gen sa scada, precizeaza website-ul Cinemarx.ro, citind The Hollywood Reporter. „Studiourile de film produc si lanseaza prea multe filme de animatie care pur si simplu nu mai au loc unele de altele pe piata si se maninca unele pe altele, se canibalizeaza”, a declarat Melandradi.

Citeste articolul integral pe Cinemarx.ro.