Sheriff Callie’s Wild West – desene animate Disney pentru telefoane mobile, smartphone și tablete – watchdisneyjunior.com

disneyjuniorGrupul american Disney a decis să lanseze o serie animată pentru copii direct pe dispozitivele mobile, în defavoarea propriilor televiziuni, pe care compania le deţine la nivel internaţional, anunță Mediafax.

Seria „Sheriff Callie’s Wild West” are nouă episoade şi va putea fi vizionată începând din 24 noiembrie pe site-ul watchdisneyjunior.com, dar şi pe telefoanele inteligente (smartphone) şi tablete.

Difuzarea acestui serial la nivel mondial pe televiziunile grupului Disney nu este prevăzută mai devreme de 2014, potrivit unui comunicat al diviziei Disney Junior.

Acest serial este dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 şi 7 ani, fiecare episod incluzând câte două povestiri cu durata de 11 minute.

„Interacţiunea prin intermediul smartphone-urilor şi a tabletelor reprezintă a doua natură pentru copiii din ziua de azi”, a declarat Albert Cheng, vicepreşedintele responsabil cu producţiile digitale în cadrul grupului Disney/ABC Television Group.

Lansarea „Sheriff Callie’s Wild West” mai întâi pe telefoanele inteligente şi pe tablete face parte din eforturile Disney de „a extinde durata de viaţă a serialelor sale şi de a crea noi tipuri de relaţii cu publicul său, prin intermediul platformelor digitale a căror importanţă este din ce în ce mai mare”, a adăugat Albert Cheng.

Un sondaj făcut public la începutul acestei săptămâni de către Common Sense Media reliefa „o explozie” a folosirii dispozitivelor mobile de copiii mici din Statele Unite. Astfel, 38% dintre copiii cu vârsta mai mică de 2 ani folosesc deja o tabletă şi un smartphone, în timp ce 72% dintre copiii cu vârsta mai mică de 8 ani folosesc astfel de dispozitive mobile, faţă de 10%, respectiv 38%, în urmă cu doi ani.