Concedieri masive la DreamWorks Animation

DreamWorksIn urma cu un an, DreamWorks Animation disponibiliza personalul din studiouri, in urma esecului Rise o the Guardians/ Cinci eroi de legenda. De atunci pina in prezent, situatia nu s-a schimbat prea mult. Compania trece printr-o perioada neagra. In urma cu citeva saptamini se vorbea despre vinzarea DreamWorks Animation catre Hasbro – compania care face afaceri cu Disney. In urma cu citiva ani, compania Disney anunta ca este interesata sa cumpere Hasbro. Se banuieste ca Disney negocieaza preluarea Hasbro. Daca Hasbro cumpara DreamWorks Animation, era posibil ca acest brand sa ajunga sub controlul Disney ­čÖé Am citit ca Jeffrey Katzenberg a purtat negocieri pentru o posibila vinzare a studioului si cu SoftBank Corp. Toate negocierile au esuat. Este posibil ca autoritatile chineze sa salveze DreamWorks Animation. De ce spun acest lucru? De ceva timp se vehiculeaza informatia ca DreamWorks Animation realizeaza Kung Fu Panda 3 in colaborare cu chinezii. Mai multe detalii aici.

Productiile realizate de DreamWorks nu sunt convingatoare. Pun accentul pe calitatea animatiei – vizual sunt de nota 10. La capitoul scenarii stau prost. Animatiile lor sunt lipsite de originalitate. Studioul a inregistrat pierderi uriase cu Dl. Peabody si Sherman, Turbo si Cinci eroi de legenda.

In prezent, compania DreamWorks Animation SKG Inc., cofondata de Steven Spielberg si Jeffrey Katzenberg, concediaza 500 de persoane, reprezentind un sfert din numarul sau total de angajati, si va incetini ritmul de lansare a productiilor sale, dupa rezultatele slabe inregistrate de ultimele sale filme.

DreamWorks Animation se va limita la producerea a doua filme pe an, fata de trei previzionate, pentru „a-si creste la maximum rezultatele si talentele, reducind totodat─â costurile si crescind rentabilitatea” acestor productii.

Urmatorul film al DreamWorks Animation, Home, va fi lansat pe 27 martie.

DreamWorks urmeaz sa lanseze 6 filme de animatie in urmatorii trei ani: Kung Fu Panda 3 (prevazut pentru lansare pe 18 martie 2016, in SUA), Trolls (4 noiembrie 2016), Boss Baby (13 ianuarie 2017), The Croods 2 (22 decembrie 2017), Larrikins (16 februarie 2018) si How to Train Your Dragon 3 (29 ianuarie 2018).

Un alt film, Captain Underpants, va fi realizat in afara studioului DreamWorks, cu costuri de productie semnificativ reduse, urmind sa fie lansat in 2017.

Incepind cu pelicula Trolls, costurile medii de productie ale fiecarui film al DreamWorks vor fi reduse la 120 de milioane de dolari, fata de 145 de milioane de dolari.

DreamWorks Animation are o cifra de afaceri de aproximativ 700 de milioane de dolari.

In luna aprilie, Jeffrey Katzenberg declara ca trei din cele mai recente patru filme lansate de DreamWorks Animation nu au avut incasari si o audienta la nivelul asteptarilor companiei.

In urma cu doua saptamini, au fost numiti noi presedinti ai diviziei de animatie, Bonnie Arnold si Mireille Soria, in timp ce directorul departamentului de creatie (Chief Creative Officer), Bill Damaschke, si-a dat demisia.