Urmariti trailerul filmului si este suficient pentru a intelege despre ce este vorba in filmul Jack si uriasii. O sa vedeti multe efecte vizuale…
Scenariul este subtirel si banal. Tot filmul este o parada a industriei de efecte vizuale. La prima vedere, uriasii par bine realizati. Un amic din industria efectelor vizuale mi-a spus ca acest film nu sta bine la capitolul VFX. Pina la urma avem parte de multi uriasi si de o lupta rupta parca din productia Stapinul inelelor. Povestea de dragoste intre Jack si printesa este mimata in stilul serialelor live action pentru adolescenti difuzate la Disney Channel. Dialogurile sunt plictisitoare, umorul aproape inexistent… Avem parte de o poveste scrisa in stilul Hollywoodian, inspirata din renumitele basme „Jack si vrejul de fasole” si „Jack si ucigasul urias”. Totul este o „iahnie de fasole”, in regia lui Bryan Singer (seria X-Men).
Conform caietului de presa al filmului, Jack si uriasii a fost filmat in intregime in 3D, astfel imbina actiunea, decorul si elementele traditionale cu personajele create cu ajutorul graficii computerizate, folosind sistemul de ultima generatie Simul-Cam, dezvoltat pentru filmul Avatar, care are capacitatea de a integra realul si virtualul simultan, in timp ce camerele filmeaza.