Acasă Animatia romaneasca Desene animate cu Patanile lui Guta (VIDEO)

Desene animate cu Patanile lui Guta (VIDEO)

440
0

Doua episoade din serialul Patanile lui Guta realizat de Eduard Sasu la Animafilm au fost urcate pe YouTube de catre Muzeul Cineastului Amator din Resita. Sasu este creatorul personajului de animatie Balanel. Numele sau se regaseste pe genericele multor productii de animatie romanesti si straine. Acesta a participat ca animator la realizarea serialului de animatie Count Duckula.

Este „un alt mod de a face educatie pe teme de protectia muncii, realizate de data asta la solicitarea Ministerului Industriei Chimice. Stilul extrem de concis si amuzant al lui Edi (Sasu Eduard) a avut o priza extraordinara la publicul format din lucratorii din industria chimica, zona in care a fost difuzat in exclusivitate”, a precizat regizorul Victor Antonescu pe blogul sau.

„Indura saracia si frigul din Studioul Animafilm. Face greva foamei la serviciu pentru a obtine viza de plecare. In sfarsit in 1981, primeste pasaportul pentru Spania, unde se va face repede remarcat datorita harului si seriozitatii.

In anul 2000 se stinge din viata, lasand in urma sa o opera artistica substantiala, care, datorita calitatilor artistice, merita sa fie reluata pe micul ecran. Analizand rezultatele acestui mare artist, nascut la Husi, la 10 martie 1937, intelegem ca a fost unul dintre cei mai inzestrati realizatori romani in domeniul filmului serial si de protectia muncii”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here