DSG va fi executant la al doilea film de animatie al Ancai Damian

The Magic Mountain

DSG, studioul de animatie care a realizat lungmetrajul Crulic – drumul spre dincolo (2011), va fi in postura de executant la al doilea film de animatie al Ancai Damian, realizind doar o parte din animatia productiei cinematografice, a declarat animatorul Daniel Panaitescu de la DSG.

Al doilea film al Ancai Damian este Muntele magic/ The Magic Mountain. Acesta este cel de-al doilea titlu din Trilogia mortii (si a vietii) inceputa cu Crulic.

Realizat la fel ca si Crulic, dintr-o multitudine de tehnici vizuale, decupaje de hirtie, desen animat, fotografie si film, Muntele magic este povestea reala a unui polonez, Adam Jacek Winkler, refugiat politic la Paris, care in anii ‘80 a luptat in Afganistan alaturi de mujahedini impotriva trupelor sovietice. Povestea lui este cea a unui “cavaler ratacitor”, un “Don Quijote al secolului XX”, pentru ca isi propusese sa lupte singur cu armata rosie.

Urmarind destinul lui Winkler, o poveste in acelasi timp tragica si sensibila, uneori burlesca, filmul Muntele Magic va fi centrat pe relatia destinului individual cu istoria, si a omului cu moartea.

Artist, fotograf, dar si un experimentat alpinist, Adam Jacek Winkler (pe numele de lupta Adam Khan) este cel care a escaladat virful Mont Blanc (4.800 m), unde a ridicat un steag al solidaritatii cu poporul afgan. Adam Jacek moare in 12 octombrie 2002, in timpul unei ascensiuni solitare pe masivul Mont Maudit (4.465 m).

La realizarea acestui documentar, Anca Damian va folosi arhiva fotografica lasata in urma de Adam Jacek Winkler, desenele sale, dar si filmari reale, in stilul filmelor mute, plus animatie. Este un proiect ce vine cu o iconografie a cavalerilor, pornind de la Siegfried, si cu elemente vizuale foarte puternice.

Muntele magic/ The Magic Mountain este coprodus de Aparte Film (compania Ancai Damian) impreuna cu Arizona Films din Paris. Filmul va fi lansat in cinema in 2014.

Sursa foto: cinefan.ro