Florin Piersic Jr. si Coca Bloos joaca in scurtmetrajul de animatie Cutia Alba/ The White Box (VIDEO)

Echipa proanimatie.ro a avut onoarea sa vizioneze scurtmetrajul de animatie Cutia Alba/ The White Box regizat de Mihai Pacurar, cunoscut ca scenograf si artist video. Actori importanti, precum Florin Piersic Jr. si Coca Bloos, dau viata acestei animatii experimentale.

„Filmul este despre relatii intre oameni, comunicare/ noncomunicare, chimie. Pretextul este unul usor SF: intr-un oras din Romania, la jumatatea secolului 21, diversi oameni merg sa traiasca pe viu (singuri sau in cuplu) diverse experiente influentate de propriul subconstient, in spatii virtuale. Institutia care pune la dispozitie aceste holodeck-uri se numeste Cutia Alba” (Mihai Pacurar)

Mihai Pacurar a acordat un interviu website-ului proanimatie.ro:

Vorbeste-mi despre experienta ta ca scenograf si artist video.

Pentru un scenograf, scena de teatru din Romania este foarte ofertanta. Foarte diversa. Migrez constant intre proiecte independente si productii in teatrele de stat. Am fost indeajuns de norocos sa lucrez cu regizori pasionati, interesanti ca oameni si artisti, asa ca am avut si am in continuare sansa sa ma bucur de fiecare proiect ca de un lego nou :). Am lucrat la circa 50 de spectacole de teatru pina acum, dintre care peste doua treimi au avut ca parte integranta proiectiile video. Munca asta de artist video a fost un capitol precursor foarte important pentru animatie, mi-a permis sa experimentez cu o gramada de tehnici.

Cutia Alba

Citi oameni lucreaza la scurtmetraj? Cine sunt?

In primul rand as mentiona-o pe Lavinia Ivan impreuna cu care am scris scenariul si dialogurile filmului. Actorii, care au acceptat toti cu inima deschisa sa faca parte din proiect. Nicoleta Lefter, Andrei Elek, Daniel Popa, Laurenţiu Bănescu, Florin Piersic Jr., Constantin Cojocaru, Coca Bloos, Victoria Raileanu, Conrad Mericofer, Irina Bucescu. Pe unii dintre ei i-am rugat sa ma ajute doar cu vocile, pe unii sa se implice si la nivel de miscare pentru procese ulterioare de rotoscopie sau colaj. Vlaicu Golcea a creat muzica si sound design-ul filmului. Dupa mine si Lavinia el este probabil persoana cea mai implicata in acest proiect, procesul prin care am trecut impreuna intinzandu-se pe o perioada de aproape 3 ani. Pentru partea de inregistrari audio si video am colaborat cu Costas Ivanov (de la Temple Invisible). Pentru inregistrari aditionale mi-au sarit in ajutor Codin Oraseanu si George Dancu. Iar acolo unde am simtit nevoia de maini proaspete la scrisul textului am beneficiat de concursul a doi prieteni extremisti si talentati, Iuliana Dumitru si Vincentiu Iacob.

Care sunt referintele tale pentru acest proiect?

Tot ce am inmagazinat de-a lungul timpului, atat din animatii (diverse stiluri) cat si din cinematografie.

Cutia Alba scene

Cind finalizezi scurtmetrajul?

Filmul e gata, de cateva luni este in proces de aplicare la festivaluri in toata lumea. Inca astept confirmari sau infirmari 🙂

Proiectul tau este finantat de Centrul National al Cinematografiei?

Nu. Filmul a fost creat in intregime la mine acasa, din resurse proprii (de timp in special) si cu ajutorul oamenilor mentionati mai sus plus cei care sunt trecuti la finalul filmului in caseta de multumiri.