Frozen, lider în box office-ul nord-american

Frozen

Filmul de animaţie „Regatul de gheaţă/ Frozen”, regizat de Chris Buck şi Jennifer Lee, s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend, cu încasări de 31,6 milioane de dolari.

Atunci când o profeţie malefică scufundă un întreg regat într-o iarnă veşnică, tânăra Anna va trebui să facă echipă cu Kristoff, un alpinist plin de curaj, pentru a porni în căutarea Crăiesei Zăpezii, singura care ar putea pune capăt blestemului. Călătoria le va scoate în cale troli, un amuzant om de zăpadă pe nume Olaf, fiinţe magice, dar şi o mulţime de pericole. Vocile personajelor principale din filmul „Regatul de gheaţă” sunt asigurate de Kristen Bell, Idina Menzel şi Josh Gad.

Filmul SF „Jocurile foamei: Sfidarea/ The Hunger Games: Catching Fire”, al doilea din saga „Jocurile foamei”, pierde poziţia de lider şi ocupă locul secund în box office-ul nord-american, cu încasări de 27 de milioane de dolari. În regia lui Francis Lawrence, cu Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Stanley Tucci şi Lenny Kravitz, „Jocurile foamei: Sfidarea” urmăreşte noile aventuri ale tinerei Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) din Panem, o societate autoritară dominată de oligarhii din Capitoliu, care domnesc prin teroare în cele 12 districte în care trăieşte majoritatea populaţiei. Katniss şi Peeta (Josh Hutcherson) au câştigat împreună sângeroasele Jocuri ale Foamei, sfidând pentru prima dată în istorie regulile impuse de Capitoliu.

Locul al patrulea în box office-ul nord-american este ocupat de filmul fantasy „Thor: Întunericul”, cu încasări de 4,7 milioane de dolari. Filmul, regizat de Alan Taylor („Urzeala tronurilor”, 2011), este continuarea lungmetrajului „Thor” din 2011, care prezintă aventurile fiului regelui Odin, inspirate din revistele de benzi desenate din seria Marvel Comics. După evenimentele din „Thor”, zeul luptă pentru a reinstaura ordinea în cosmos, însă o străveche rasă, în frunte cu răzbunătorul Malekith, se întoarce pentru a trimite Universul înapoi în întuneric.