Frozen/ Regatul de gheaţă a devenit filmul de animaţie cu cele mai mari încasări din istorie (VIDEO)

Frozen

Lungmetrajul Frozen/ Regatul de gheaţă, produs de studiourile Disney, a devenit filmul de animaţie cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei, au anunţat, duminică, producătorii acestei pelicule care a depăşit pragul de 1 miliard de dolari din biletele vândute pe plan mondial.

Frozen a obţinut încasări de 398,4 milioane de dolari din box office-ul intern (Statele Unite ale Americii şi Canada) după ce a avut premiera, pe 27 noiembrie, cu o zi înainte de debutul weekendului în care americanii celebrează Sărbătoarea bunăvoinţei. Box office-ul internaţional a adus încă 674 milioane de dolari, iar totalul a ajuns astfel la peste 1,072 miliarde de dolari.

Pelicula animată Frozen, inspirată de basmul Crăiasa Zăpezilor, spune povestea unei prinţese scandinave care trebuie să se împace cu sora ei cea mare. Aceasta din urmă, devenită regină, are puterea de a transforma în gheaţă tot ce atinge cu mâinile şi declanşează din greşeală o iarnă aspră care ameninţă să distrugă întregul regat.

Precedentul „campion” în box office-ul mondial al filmelor de animaţie a fost lungmetrajul din 2010 Toy Story 3/ Povestea jucăriilor 3, care a obţinut încasări globale de 1.064 miliarde de dolari, potrivit boxofficemojo.com. Atât Frozen, cât şi Toy Story 3 au fost distribuite de Walt Disney Pictures.

Frozen, care a rămas în Topul 10 al box office-ului nord-american mai bine de trei luni, ocupă în prezent locul al 10-lea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei.