Jeffrey Katzenberg a primit un premiu Oscar onorific pentru activităţile caritabile

Producătorul de film Jeffrey Katzenberg a fost recompensat cu un premiu Oscar onorific pentru activităţile sale caritabile, la o gală care a avut loc sâmbătă seară, la Los Angeles, şi care a marcat debutul sezonului marilor trofee acordate la Hollywood în timpul iernii.

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences – organizatorul galei Oscar – acordă anual Governors Awards unor personalităţi a căror activitate a avut un mare impact asupra industriei cinematografice, anuntă Reuters.

Anul acesta, Oscarurile onorifice au fost acordate producătorului Jeffrey Katzenberg, cascadorului Hal Needham, regizorului de documentare D.A. Pennebaker şi lui George Stevens Jr, un susţinător al artelor.

La gala de sâmbătă au participat nume de prim rang de la Hollywood, printre care s-au numărat Annette Bening, Kirk Douglas, Will Smith, Quentin Tarantino şi Steven Spielberg.

Katzenberg, fost preşedinte al diviziei de film a companiei Walt Disney Co. şi fost şef al Dreamworks Animation, a primit Jean Hersholt Humanitarian Award pentru activităţile sale caritabile, printre care se numără cele în beneficiul Motion Picture & Television Fund.

Hal Needham, fost militar, a primit un premiu Oscar onorific pentru că a fost unul dintre cei mai buni cascadori ai Hollywood-ului în anii 1960-1970. Needham a şi regizat câteva filme în care a jucat Burt Reynolds, inclusiv „Smokey şi Bandit/ Smokey and the Bandit” şi „Cursa Ghiulea/ The Cannonball Run”.

D.A. Pennebaker a primit un premiu pentru munca sa de pionier în cinema verite. Printre filmele de marcă ale lui Pennebaker se numără „Don’t Look Back”, despre turneul lui Bob Dylan din 1965.

Cel de-al patrulea premiu Oscar onorific a mers la George Stevens Jr., regizor, producător şi scenarist, celebru pentru că a fondat American Film Institute, înfiinţat pentru a sprijini realizatorii de film americani.

Gala premiilor Oscar va avea loc la Los Angeles, pe 24 februarie. Nominalizările vor fi anunţate pe 10 ianuarie.