Mel Shaw, creatorul lui Bambi, a murit la vârsta de 97 de ani

Animatorul Mel Shaw, care a contribuit la realizarea unor filme de animatie Disney precum „Bambi”, „Regele Leu”, „Fantasia”, a murit pe 22 noiembrie, în urma unui infarct, la Woodland Care Center în Reseda, California.

Mel Shaw a fost angajat la celebrele studiouri de animaţie de către Walt Disney însuşi. Acesta i-a pus în braţe artistului scenariul a ceea ce a devenit, în 1942, filmul „Bambi”. „Îţi place să desenezi animale. Citeşte şi vezi ce poţi să faci”, i-a spus Disney animatorului.

Shaw a fost implicat, practic, în fiecare secvenţă din film. A folosit nuanţe pastel care „vorbeau despre secvenţe şi despre cum se schimbă culorile pentru a se potrivi stării de spirit”, a declarat acesta într-un film care are ca subiect maniera în care erau realizate filmele Disney.

Animatorul, care a lucrat pentru multe filme-cult, inclusiv „Frumoasa şi Bestia” (1991), a primit titlul de „Legendă Disney” în 1994.

Mel Shaw a părăsit studiourile Disney o perioadă, pentru a lucra ca fotograf în zone de conflict în cel de-Al Doilea Război Mondial. În 1974, el a revenit la Disney pentru a fi mentor al unei noi generaţii de animatori. Ultimul proiect Disney în care a fost implicat este „Regele Leu”, lansat în 1994.

Sursa foto: disney.go.com/disneyinsider/history/legends/mel-shaw