Mune: Gardianul Lunii, posibil animatia anului 2015 (VIDEO dublat in romana)

afis_MuneAstazi am avut ocazia sa vizionez in avanpremiera lungmetrajul de animatie Mune: Gardianul Lunii/ Mune, le gardien de la lune. Este o productie frantuzeasca, in regia lui Benoît Philippon si Alexandre Heboyan.

Avem parte de un film minunat destinat intregii familii, cu un vizual de nota 10, cu o poveste frumoasa.

„Intr-un univers in care ziua si noaptea se afla sub atenta grija a unor gardieni legendari, Mune, un mic spiridus al noptii, este ales sa devina Gardianul Lunii, spre surprinderea tuturor. In ciuda unei staturi deloc impunatoare si a lipsei sale de experienta in coordonarea unei echipe, simpaticul personaj trebuie sa ghideze Luna in noapte si sa vegheze asupra Lumii Viselor. Insa cind novicele si inocentul Mune pierde Luna din greseala, echilibrul planetei este in pericol, iar Soarele cade in miinile lui Necross, lordul lumii subterane. Intreaga planeta se scufunda in intuneric.

Pentru a salva omenirea, Mune trebuie sa faca echipa cu noul Gardian al Soarelui, egoistul Sohone si cu Glim, o faptura agila, dar plapinda din ceara. Aventura incredibila care ii asteapta ii va transforma in cei mai buni prieteni” (sinopsis, sursa: Freeman Entertainment, distribuitorul animatiei)

Nu o sa va vina sa credeti, dar animatia este realizata de Orange, cei care au produs si scurtmetrajul de animatie cu girafele in bazinul de inot 🙂 In curind o sa vedem lungmetrajul de animatie Micul print produs de ei.

Orange nu este singurul producator la acest film de animatie. Urmatorii producatori sunt: Onyx Films, Kinology si ON Animation Studios.

Mune: Gardianul LuniiLicentiat al scolii Gobelins, Alexandre Heboyan a regizat si facut grafica primului scurtmetraj La Migration Bigoudenn, proiect care a obtinut mai multe premii: premiul juriului la Siggraph, premiul Coup de Coeur Canal+ la festivalul Emagiciens si Premiul Ars Electronica.

Debuteaza ca grafician penntru proiectul Azur et Asmar de Michel Ocelot.

Remarcat rapid de DreamWorks Animation, acesta a facut grafica pentru cunoscutele animatii Kung Fu Panda si Monstri contra Extraterestri.

Mune: Gardianul LuniiIn Mune: Gardianul Lunii se observa amprenta acestui profesionist in domeniul animatiei, influentind productia cu stilul sau original. Asa cum spune si el intr-un interviu, Mune: Gardianul Lunii este o sinteza intre clasicii animatiei, din epoca de aur Disney, filmele lui Miyazaki si animatia lui Paul Grimault si Michel Ocelot. Vizual, animatia nu are aspectul unei productii clasice. Are si ceva din vizualul productiilor Pixar si DreamWorks Animation. Este un echilibru, o armonie intre stilurile de animatie. Mi-a placut transpunerea personajelor in vis, folosind tehnica de animatie 2D digital. Majoritatea scenelor sunt in planul real realizat in CGI. Trecerea de la o tehnica de animatie la alta este bine realizata. Tot filmul are parte de scene reusite, bine regizate. Avem parte de actiune, aventura, umor si… emotii.

Micutzii se vor minuna cind vor vedea aceasta animatie. Sunt convins ca toti vor intelege mesajul ecologist: care ar fi impactul disparitiei Lunii sau a Soarelui asupra planetei noastre?

Intr-un interviu, regizorul Alexandre Heboyan a spus ca spre desebire de majoritatea filmelor de animatie, in care stilizarea se face in 3D si unde volumele sunt sugerate prin umbre si prin nuante de gri, ei au folosit texturile si materialele pentru a obtine ce si-au dorit.

mune_sh_sc1La conferinta de presa la renumitul festival Annecy din acest an, regizorii au declarat ca isi doresc sa realizeze si continuarea acestei animatii, dar totul depinde de public.

Producatorul animatiei este Aton Soumache. Acesta a infiintat prima sa companie de productie, Onyx Films, la virsta de 25 de ani din dorinta de a realiza filme ambitioase din punct de vedere vizual si inovatoare in plan tehnologic. A produs mai multe lungmetraje de renume international, precum Renaissance, The Prodigies, Intre doua lumi cu Kirsten Dunst si Jim Sturgess sau Micul Print al lui Mark Osborne, in colaborare cu producatorii Dimitri Rassam si Alexis Vonab. In 1998, Aton si Alexis Vonarb au pus bazele companiei Method Animation, producind mai multe seriale animate. In 15 ani, Aton a produs aproximativ 20 de seriale de animatie, devenind al doilea cel mai important producator de animatii din Franta si exportind produsele sale in toata lumea. In prezent, Method Animation este considerata una dintre cele mai importante companii de productie independente din Europa, in materie de animatii. Cele doua societati ale sale fac azi parte din grupul ON Entertainment, creat tot de el in 2013, in parteneriat cu Dimitri Rassam. (sursa: caietul de presa)