Oswald the Lucky Rabbit, predecesorul lui Mickey Mouse, prezentat in public, dupa 40 de ani

Oswald the Lucky Rabbit, unul dintre cele mai vechi desene realizate de Walt Disney, considerat un predecesor al personajului animat Mickey Mouse, a văzut din nou lumina zilei, fiind prezentat in premiera in public, dupa o pauza de aproape 40 de ani.

O schita cu Oswald the Lucky Rabbit, datand din 1928, a fost scoasa din arhivele companiei Walt Disney si expusa in public, in aceasta saptamana, in cadrul evenimentului de prezentare oficiala a „Epic Mickey 2: The Power of Two”, un joc video de actiune si aventuri creat de grupul Disney pentru consolele Wii, PlayStation 3 si Xbox 360, anunta huffingtonpost.com.

 

Oswald a fost creat de Walt Disney inainte de aparitia lui Mickey Mouse , insa acest personaj a fost pierdut, in 1928, in urma unei dispute contractuale cu Universal Studios. Oswald s-a întors la studiourile Disney in 2006, cand CEO-ul Bob Iger a intermediat un contract, prin care prezentatorul de emisiuni sportive Al Michaels s-a transferat de la televiziunea ABC, detinuta de Walt Disney Company, la postul NBC, detinut de studiourile Universal. Prima aparitie a personajului Oswald dupa revenirea sa la Disney dateaza din 2010, cand a putut fi vazut in jocul video „Epic Mickey”, in care a interpretat rolul conducatorului unui regat uitat de multa vreme.

Cele mai multe dintre desenele cu Oswald realizate de Walt Disney au fost distruse, în principal din cauza lipsei spatiului de depozitare, atunci cand studiourile Disney s-au mutat intr-un sediu nou, in Burbank, California, in anul 1939. Desenul cu Oswald ce a fost prezentat in aceasta saptamana provine dintr-o cutie cu desene, descoperita in anii 1970 si pastrata in arhivele Disney timp de 40 de ani.

Schita, realizata in creion pe o coala de hartie, provine din scurtmetrajul animat din 1928 intitulat „Sky Scrappers”. Desenul il prezinta pe Oswald protejandu-se cu o umbrela de cateva caramizi care cad din cer.

Jocul video „Epic Mickey 2: The Power of Two” a fost creat de compania Junction Point Studios si a fost prezentat oficial in orasul Austin din statul american Texas.

Sursa foto: huffingtonpost.com