Submarinul galben/ Yellow Submarine va fi lansat pe DVD in luna mai

Submarinul galben/ Yellow Submarine – The Beatles (1968) revine in luna mai, refacut de Apple. Va reamintesc ca cei de la Disney au intentionat sa refaca filmul Yellow Submarine intr-o varianta 3D regizata de Robert Zemeckis, insa neintelegerile bugetare au determinat ca restaurarea peliculei sa revina companiei Apple. Noul film va include si un documentar intitulat Mod Odyssey despre cum a fost refacut cadru cu cadru filmul animat.

Yellow Submarine spune o poveste psihedelica in care The Beatles calatoresc intr-un loc magic numit Pepperland pentru a-i izgoni de acolo, cu muzica lor, pe raii Blue Meanies. Filmul animat imbina diverse stiluri Pop Art reprezentate de artisti precum Andy Warhol, Martin Sharp, Alan Aldridge sau Peter Blake. Noua versiune a peliculei va fi lansata pe DVD pe 28 mai, odata cu un album ce include piese interpretate de The Beatles in film.

Mai mult, pe 24 aprilie, Candlewick Press urmeaza sa lanseze o carte ilustrata cu scenariul filmui animat, regizat in varianta originala de George Dunning. Versiunea digitala a cartii este deja disponibila online.

www.thebeatles.com