Pixar s-ar putea inchide

Pixar In urma cu o luna, compania Disney a inchis studioul Pixar din Canada. Din pacatele vestile proaste nu s-au oprit. Disney a continuat sa faca disponibilizari. Acum au fost vizati cei de la studioul Pixar din SUA. Zeci de angajati din sediul din Emeryville, California au fost concediati, anunta cinemarx.ro. Din cei vreo 1.200 de oameni angajati la Pixar, au fost dati afara mai putin de 5 %, adica in jur de 60 de persoane – potrivit unei surse citate de LA Times.

La inceputul anului, George Michael Aleco-Sima – romanul care a lucrat la compania lui George Lucas, Industrial Light & Magic si la sucursala Disney – Image Movers Digital, a spus ca Disney poate distruge Pixar-ul. „Disney le forteaza mina sa faca 2 filme pe an… Din pacate, filmul John Carter of Mars care a fost regizat de un om de la Pixar, a fost un esec financiar. Daca Pixar-ul are trei esecuri consecutive la box office si nu face bani pentru corporatie, risca ca Disney sa-i inchida”, a precizat romanul din industria animatiei americane.

In prezent, Pixar are probleme cu proiectul de animatie The Good Dinosaur.

Compania Disney a modificat datele de lansare a unora dintre peliculele sale, inclusiv The Good Dinosaur, realizat de studiourile de animatie Pixar.

Pixar nu va avea nicio lansare in 2014. In luna septembrie Disney a anuntat ca a mutat The Good Dinosaur, care urma sa apara pe 30 mai 2014, pe 25 noiembrie 2015, data lasata vacanta de Finding Dory, programat acum sa apara abia pe 17 iunie 2016.

Productia Pixar Inside Out a fost programata pentru 19 iunie 2015.

„Nimeni nu-si va aminti ca ai aminat un film, dar isi vor aminti ca ai facut un film prost. In concluzie, am hotarat sa ii mai oferim ceva vreme filmului cu dinozaurul”, a declarat presedintele Pixar, Ed Catmull.

Raluca Bugnar de la cinemarx.ro vorbeste despre problemele renumitului studiou de animatie.

cinemarx.ro