Printesa furata din Tangled (VIDEO dublat in romana)

Mergeti la cinema pentru a vedea cel mai nou lungmetraj de animatie ucrainean. Este vorba despre Printesa furata. Este o productie cu buget mare – peste 280.00 euro.

Printesa este „furata” din productia Disney Frozen/ Regatul de gheata ­čÖé Iar baiatul seamana cu personajul Vasile din filmul de animatie Disney Tangled/ O poveste incalcita. Dar si asa, ucrainenii au reusit sa readuca farmecul povestiilor cu ajutorul CGI. In productile Disney din ultimii ani printesele au o personalitate bine conturata, independente, incercand sa se departeze de cliseele clasice, refuzand sa astepte baiatul frumos. In cazul de fata, realizatorii uncraineni militeaza pentru revenirea la rolul fetei crescuta si educata pentru a se marita. Am o banuiala ca avem parte de traditionalisti ­čÖé

Fiecare cadru din film arata precum scenele din universul games, miscari sacadate, urmariri rupte parca din jocurile cu arme. Totul combinat cu decoruri frumoase. Vizualul nu arata rau pentru o productie CGI est europeana.

Printesa furata este realizat de Animagrad Studio (FILM.UA Group), Ucraina.

Povestea fermecatoare a frumoasei printese Mila, fiica regelui, de care se indragosteste chipesul trubadur Ruslan, dar care e rapita de un malefic vrajitor care vrea sa transforme dragostea dintre cei doi intr-o potiune magica. Ruslan va trebui sa treaca peste toate obstacolele pentru a o aduce inapoi pe printesa si pentru a dovedi ca iubirea adevarata poate invinge magia.

Pe vremea cavalerilor curajosi, a frumoaselor printese si a vrajitorilor razbunatori, un tanar luptator numit Ruslan pleaca in cautarea printesei Mila. In ciuda diferentelor sociale, Mila si Ruslan, suflete pereche, se indragostesc unul de celalalt. Insa fericirea lor este spulberata cand Mila este rapita de Chernomor, un vrajitor malefic.

Setea de putere eterna pentru care Chernomor nu s-ar da in laturi de la nimic, il determina sa puna la cale un plan malefic. Vrajitorul are de gand sa o sacrifice pe Mila pentru a-si mentine nemurirea. Ruslan pleaca in cautarea printesei furate, pe drumul sau intalnind atat binele, cat si raul din regat se afla sub stapanirea unei batrane pisici, a unui vrajitor las, a unui monstru de piatra si a unui craniu vorbitor protejat de o gasca de schelete zgomotoase. Ruslan lupta impotriva acestor raufacatori cu riscul de a muri.

VOCI DUBLAJ:
MILA – ALEXANDRA RADU
RUSLAN – CRISTI NEAC┼×U
LESTOR – RAUL ST─éNULESCU
FINN – IONU┼ó IONESCU
DOMNUL PISIC─é – CRBL
VLADIMIR – VLAD R─éDESCU
FARLAF – IONU┼ó GRAMA
HELMUT – OCTAVIAN MITRIC─é
├ÄN ALTE ROLURI: ERNEST FAYEKA┼×, ELIAS FERKIN, ADI DIMA, CRISTI BALINT, ADINA LUCACIU, IOANA DE HILLERIN
TRAD: ALEXANDRA RADU
ING SUNET: OVIDIU TUDORACHE ┼×I OVIDIU MITRIC─é
REGIA: ALEXANDRA RADU