Pro Video este noul distribuitor pentru productiile Disney in Romania

Va reamintesc ca firma Audio Visual (fostul Prooptiki) a pierdut licenta pentru distribuirea filmelor Disney in salile de cinema din Romania. Mai nou, cei de la Audio Visual nu mai sunt distribuitorii oficiali pentru DVD-urile si Blu-ray-urile Disney pentru tara noastra.

Compania Pro Video a devenit partener oficial si reprezentant Walt Disney Studios Home Entertainment in Romania, a anuntat Mediafax, citand un comunicat de presa.

Forum film Romania, companie care face parte din grupul Cinema City International, distribuie din luna februarie filmele Disney in cinematografe pe teritoriul Romaniei.

Cu ocazia preluarii in portofoliu a tuturor titlurilor lansate de Walt Disney Studios Home Entertainment, Pro Video aduce cinefililor, incepand cu luna noiembrie, cele mai frumoase filme Disney in format Blu-ray si DVD.

Pelicule clasice, precum „Beauty and the Beast/ Frumoasa si Bestia”, dar si unele dintre cele mai noi productii, cum ar fi „Tinker Bell and the Great Fairy Rescue/ Clopotica si aventurile ei in lumea oamenilor”, „Camp Rock 2/ Tabara de rock 2”, „Prince of Persia: The Sands of Time/ Printul Persiei: Nisipurile Timpului”, „A Christmas Carol/ O poveste de Craciun” si „Toy Story 3/ Povestea Jucariilor 3”, vor fi disponibile atat in varianta DVD, cat si Blu-ray.

Printre titlurile Walt Disney care vor fi lansate de Pro Video in 2011 se numara „The Sorcerer’s Apprentice”, „Tron Legacy”, „Bambi” si „Fantasia”.

Pro Video este cel mai important distribuitor de home entertainment din Romania, cu o cota de piata de 60%, fiind reprezentantul exclusiv al licentelor Warner Home Video, Sony Pictures Home Entertainment si Walt Disney Studios Home Entertainment. Pro Video controleaza, totodata, un portofoliu impresionant de filme securizate de la companii independente precum Summit Entertainment, Lionsgate, Morgan Creek.