The Red Turtle/ Testoasa Rosie – Behind the Scenes (VIDEO)

Au aparut doua video-uri despre cum a fost realizat lungmetrajul de animatie Testoasa Rosie – co-produs de celebrul studio de animatie japonez Ghibli (Spirited Away, Princess Mononoke, Totoro, Princess Kaguya, Ponyo, etc).

Filmul Testoasa Rosie, premiat la Cannes 2016 – Un Certain Regard Special Prize, este povestea momentelor marcante din viata unui om, spusa din perspectiva unui barbat care naufragiaza pe o insula tropicala populata de testoase, crabi si pasari. Personajul principal va incerca sa evadeze de pe insula, dar miserioasa testoasa rosie il va impedica de fiecare data.

Lungmetrajul de debut al regizorului Michaël Dudok De Wit, cistigator al premiului Oscar in 2000 pentru scurtmetrajul Father and Daughter, reuseste sa ridice o serie de intrebari despre ambitie, acceptare si cit de importanti sunt cei de linga tine. Este un film nonverbal, liric, extrem de sensibil. Fiecare scena te surprinde, este o explozie de culoare. Personajele si natura traiesc intr-o armonie, sau nu, voi trebuie sa aflati. Vizual, aceasta animatie reuseste sa readuca farmecul de altadata a filmului de animatie, folosindu-se de limbajul cinematografic al filmului mut. In comparatie cu majoritatea filmelor de animatie contemporane, Testoasa Rosie are ceva de spus, incercind sa deschida noi orizonturi. Relativ minimalist, filmul este bine regizat. Are un scenariu bine structurat.