Rusii investesc 5 milioane de euro intr-un film de animatie basarabean despre viata tiganilor

Studioul de animatie Simpals din Chisinau a anuntat ca are finantare pentru lungmetrajul de animatie Tiganul 3D – „o istorie vesela din viata tiganilor si legile vietii de zi cu zi”. In luna septembrie vor sustine cursuri de animatie 3D pentru viitorii angajati ai studioului basarabean.

Productia filmului de animatie Tiganul este finantata de compania STV Film din Rusia.

Compania STV ofera 5 milioane de euro pentru realizarea lungmetrajului de animatie, a precizat Roman Stirbu, reprezentantul studioului Simpals Chisinau.

Cu acest prilej, Roman Stirbu a anuntat ca studioul basarabean va angaja aproximativ 100 de oameni care sa lucreze 5 ani pentru acest lungmetraj de animatie. „Suntem foarte dornici de a lucra cu animatori din Romania”, a declarat Roman.

Va reamintesc ca moldovenii de la Studio Simpals au fost in Statele Unite pentru a discuta conditiile unei colaborari cu celebrele studiouri Pixar-Disney. De asemenea, acestia au fost prezenti la Anim’est 2009.

 

 


Studio Simpals a primit o propunere de business de la un studiou de animatie important din Franta, precizeaza Roman Stirbu, reprezentantul studioului. Francezii s-au aratat interesati sa cumpere studioul de animatie basarabean care s-a experimentat in productii 3D. Compania Simpals are 45 de salariati: animatori, regizori, scenaristi, etc.