Sanjay’s Super Team – prima animatie spirituala realizata de Disney-Pixar (VIDEO)

M-a impresionat scurtmetrajul de animatie Sanjay’s Super Team realizat de Pixar. Cred ca este pentru prima oara cind Disney-Pixar produce un short despre spiritualitate.

Inspirat din copilaria regizorului animatiei, Sanjay Patel, Sanjay’s Super Team vorbeste despre conflictul intre generatii. Copilul care vrea sa vada desene animate la tv, un produs cultural al globalizarii, il deranjeaza pe tatal sau care se ruga la zei. Pina la urma tatal lui inchide televizorul si il invita linga el pentru a se ruga impreuna. In timpul meditatiei religioase a tatalui, copilul isi imagineaza zei ca supereroi. La finalul meditatiei, copilul deseneaza supereroi si zei, reprezentind fortele binelui.

Sunt convins ca multi vor intelege mesajul animatiei. In orice colt al lumii, in Iraq, Siria, Afganistan, sau in alte tari, exista culturi care considera nociva prezenta desenelor animate in casele lor prin intermediul micului ecran. Habotnicii se simt amenintati de acest produs al globalizarii. Ei cred ca un desen animat va influenta negativ educatia copilului.

Sanjay’s Super Team este difuzat la cinema, in deschiderea lungmetrajului de animatie Bunul Dinozaur.