Acasă Animatia romaneasca Scurtmetraje de animație românești, la Filmul de Piatra! (VIDEO)

Scurtmetraje de animație românești, la Filmul de Piatra! (VIDEO)

161
0
|
|

Print Scurtmetraje de animație românești, la Filmul de Piatra! (VIDEO) Scurtmetraje de animație românești, la Filmul de Piatra! (VIDEO) fdp afis general 724x1024

Festivalul Filmul de Piatra, care va avea loc pe 5, 6 și 7 septembrie la Piatra Neamț și pe 8, 9 și 10 la Piatra Fântânele (în campusul de voluntariat Tășuleasa Social) și-a anunțat selecția de scurtmetraje.

Dintr-un numar total de 205 inscrieri, au fost alese 45 de titluri pentru competiție și 22 în afara competiției. În concurs sunt 13 scurtmetraje la categoria Ficțiune, 8 la Documentar, 8 la Animație, 7 la Film experimental și 9 la Videoclip.

Filmul de Piatra ajunge, în primul weekend din septembrie, la a 7-a ediție. În 2013, organizatorii au decis să adopte un nou concept, renunțând la finanțările publice și transformând evenimentul în manifest de voluntariat și inițiativă independentă. Demersul le-a fost susținut de o serie de personalități, printre care Principele Nicolae al României, Ada Milea, Alexandru Dabija și Ion Barbu.

Ediția din 2014 este organizată de peste 80 de voluntari, susținuți de echipa Tășuleasa Social, una dintre organizațiile de pionierat în România, cu o experiență de 14 ani în voluntariat. La Piatra Neamț festivalul se desfășoară în mai multe locații: în aer liber, în piațeta de la Turnul lui Ștefan, în Teatrul Tineretului, pe vârful muntelui Cozla și, pentru prima oară, în singurul cinematograf rămas funcțional, dar aproape uitat, din Piatra Neamț. Andrei Dăscălescu:

Pe lângă cele 67 de scurtmetraje din selecție, Filmul de Piatra va mai cuprinde o selecție de lungmetraje românești, un spectacol de teatru, o serie de concerte și un eveniment special, pe vârful muntelui Cozla, cu proiecții de scurtmetraje străine dintr-o selecție Shorts Up, concerte și DJ, de la apus până după răsăritul soarelui. În plus după-amiezele de festival vor fi animate de voluntarii care vor organiza tot felul de ateliere și jocuri, vor face prăjituri și limonadă (numită „filmonadă”).

Festivalul va continua, după Piatra Neamț, la Piatra Fântânele, în campusul Tășuleasa Social, unde participanții vor vizita Padurea Pedagogică, vor face drumeții, vor viziona filme și vor spune și asculta povești la foc de tabără. Pe 11 septembrie, Filmul de Piatra va fi prezent cu o seară de proiecții la Cluj, iar pe 14 septembrie, la Timișoara, în cadrul Plai Festival.

COMPETITIE: Animatie


2 | regia: Ilinca Šeda

Adam & Eva | regia: Nicolae Negara


Cosmos | regia: Octavian Fedorovici

Fii fericit sau iesi afara | regia: Andreia Dobrota

Muntele | regia: Morozan Stefan

Pretty Fly Scurtmetraje de animație românești, la Filmul de Piatra! (VIDEO) Scurtmetraje de animație românești, la Filmul de Piatra! (VIDEO) Pretty Fly 1024x576
Pretty Fly | regia: Ela Duca

Pui de Somn | regia: Paul Muresan

dintele cu ziarul in decorul finisat Scurtmetraje de animație românești, la Filmul de Piatra! (VIDEO) Scurtmetraje de animație românești, la Filmul de Piatra! (VIDEO) unnamed 12
Spalati-va pe dinti | regia: Nadia Barbu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here