Scurtmetrajul de animatie basarabean Dji Death Sails a costat aproximativ 200 de mii de euro (VIDEO)

Dji. Death SailsAnimatia Dji Death Sails are peste 700.000 de vizualizari pe YouTube. Toate website-urile de animatie din SUA vorbesc despre acest scurtmentraj basarabean.

Simpals, studioul basarabean care a atras atentia mass-mediei romanesti cu proiectul de animatie Tiganul 3D, a lansat scurtmetrajul de animatie Dji Death Sails.


Regia scurtmetrajului Dji Death Sails este semnata de Dmitri Voloshin

„Vasul piratiilor s-a scufundat. Singurul supravietuitor are un cufar cu aur. Veti spune ca a avut noroc, dar nu este asa. El a uitat sa ia si apa cu el. Acum piratul este sortit pieirii din cauza setei. Si moartea nu se lasa mult asteptata.

Personajul mortii – Dji transmite calitatile pe care le apreciem la oameni: naivitate, spontaneitate si zburdalnicie. Dji este in proces de cunoastere a lumii, chiar daca uneori da gres. Faptul ca din cauza curiozitatii sale, Dji da gres uneori, ne da speranta ca totusi moartea poate fi evitata”, se arata in comunicatul transmis de Simpals.

Dji. Death Sails_1Dji. Death Sails_2Noul film de animatie este continuare a short-ului Dji Death Fail realizat de Simpals in urma cu 2 ani. In prezent, studioul de animatie din Chisinau pregateste o serie de scurtmetraje de animatie 3D cu personajul mortii Dji.

Reprezentantii studioului Simpals au declarat pentru animationmagazine.eu ca in prezent se scrie scenariul pentru un lungmetraj de animatie 3D cu personajul mortii Dji.

Conform informatiilor oferite de studioul basarabean, realizarea scurtmetrajului de animatie Dji. Death Sails a costat aproximativ 200 de mii de euro.

39 de oameni (animatori, muzicieni, etc.) au lucrat timp de un an si jumatate la realizarea short-ului.

„A fost o munca enorma, iar lucrul asupra marii a luat aproape tot timpul – pentru a o reda cit mai frumos si aproape de realitate”

Dji. Death Sails_3Studioul de animatie Simpals va participa la citeva festivaluri cu scurtmetrajul de animatie Dji. Death Sails, precum Annecy International Animation Film Festival (Franta), Stuttgart Festival of Animated Film (Germania), SIGGRAPH 2015 Computer Animation Festival (SUA), etc.

In prezent, studioul Simpals lucreaza la al treilea scurtmetraj de animatie despre aventurile lui Dji. Va fi o odisee spatiala.

„Suntem curiosi sa aflam ce peripetii il asteapta in spatiul vid, in care se va afla doar Dji si inca un personaj. Asadar asteptati noutatile de la noi”

Dji. Death Sails_4