Scurtmetrajul de animatie Visul ciulinului al Ninei Mihaila a fost proiectat in Franta, la Arles

Scurtmetrajul de animatie Visul ciulinului al Ninei Mihaila a fost proiectat la Arles pe 8 iulie 2012 in cadrul evenimentului international Les Rencontres de la Photographie, Arles 2012.

Visul ciulinului are o durata de 1 minut si 40 secunde si este un experiment vizual realizat cu ajutorul mai multor tehnici: fotografie, desen animat si filmari cu camera macro. Povestea ciulinului porneste de la chipul urat si tepos, pe care si-l descopera in oglinda, urmand sa isi infrunte frica de nu putea deveni o floare.

Filmul a fost realizat in 2011 de artistul vizual Nina Mihaila, care semneaza si regia acestuia. Muzica filmului a fost compusa special pentru acest film de artista japoneza Nobuko Akiyama si se numeste Floare de ciulin. Montajul filmului a fost realizat de Dana Bunescu, unul dintre cei mai cautati editori si sound-designeri al industriei de cinema din Romania.

Visul ciulinului a fost selectat si proiectat in octombrie 2011, in competitia romaneasca, la Festivalul de animatie Animest.

Nina Mihaila se afla la al doilea film de animatie; primul sau film, intitulat Ploaia este laureat la festivalul de animatie Balkanima, Belgrad, 2007, la Festivalul Cinema Iubit, Bucuresti, 2006, si a obtinut si premiul pentru originalitate in filmul de animatie oferit de Centru National de Cinematografie, Bucuresti.

Nina Mihaila este licentiata in Grafica la Academia de Arta, „N. Grigorescu” din Bucuresti, are un M.A. in Animatie Multimedia Design, la Academia de Teatru si Film „I.L.Caragiale” si studii post-universitare in Comunicare si PR la SNSPA, „David Ogilvy”, membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania si a Uniunii Cineastilor din Romania.

Nina Mihaila are in portofoliu mai multe premii de specialitate:
2007: Premiu pentru originaliate in filmul de animatie oferit de Centru National de Cinematografie, Bucuresti pentru filmul de animatie „Ploaia”.
2006: Premiu oferit de ASIFA (Asociatia internationala de Film de animatie) la a 3-a editie a festivalului de film de animatie BALKANIMA, Belgrad.
2006: Premiu pentru film experimental la Festivalul „Cinema Iubit”, Bucuresti
1995: Premiu National Kodak pentru fotografie „European Panorama in Photography”
1994: Bursa pentru fotografie „Pépinières européennes pour jeunes artistes”, Chalon-sur-Saone, Franta.