Sony şi Disney s-au asociat pentru a produce următorul film din franciza „Spider-Man”

amazing-spider-man-poster-sliceSony Pictures şi Marvel Studios au încheiat un parteneriat pentru a produce împreună următorul film din franciza cinematografică „Omul Păianjen/ Spider-Man”, evaluată la 4 miliarde de dolari.

Kevin Feige, preşedintele Marvel Studios, companie deţinută de grupul Walt Disney, şi Amy Pascal, CEO al grupului Sony, vor fi coproducători ai acestui lungmetraj, ce va fi lansat pe marile ecrane în iulie 2017, se afirmă în comunicatul comun emis de cele companii.

În urma acestui acord, Spider-Man va apărea şi în următorul film inspirat din universul benzilor desenate Marvel. De asemenea, personaje celebre Marvel, precum Iron Man, Thor şi Captain America, vor putea să apară în următoarele filme din franciza „Spider-Man”.

Sony Pictures Entertainment, o divizie a Sony Corp, va continua să deţină drepturile de ecranizare a filmelor cu Spider-Man, un super-erou din universul benzilor desenate Marvel.

„Spider-Man are o istorie de peste 50 de ani în universul Marvel şi, prin acest parteneriat, fanii lui vor putea să asiste la momentul în care Spider-Man îşi va ocupa din nou locul său de drept în universul celorlalţi super-eroi”, precizează acelaşi comunicat de presă.

Lansat în iulie 2012, filmul „The Amazing Spider-Man”, de Marc Webb, a revitalizat franciza „Superman” şi a avut mare succes în rândul criticilor, dar şi al publicului. Filmul, care îl are ca protagonist pe Andrew Garfield, a obţinut încasări de peste 752 de milioane de dolari pe plan mondial. Al doilea film din noua franciză, „The Amazing Spider-Man 2”, regizat tot de Marc Webb, a avut premiera mondială pe 2 mai 2014 şi a generat încasări mondiale de 708,9 milioane de dolari.