Stiri scurte

Universitatea Monstrilor– Noul film de animatie Disney Pixar Universitea Monstrilor si-a adjudecat locul intii in topul incasarilor americane, cu cele 82 de milioane de dolari obtinute la debut. Locul doi in box office-ul nord american a fost adjudecat de thriller-ul cu zombi, in care distributia este condusa de Brad Pitt, World War Z, cu incasari de 66 de milioane de dolari.

Incasarile lui Man of Steel au scazut pe teritoriul nord-american la 41,2 milioane de dolari, filmul obtinind pina acum de pe tot globul 210 din cele 220 de milioane, cit a fost bugetul de productie.

– Au aparut noutati despre productia DreamWorks Animation How To Train Your Dragon 2. Noile aventuri ale lui Hiccup si Toothless vor avea loc dupa cinci ani dupa evenimentele din primul film de animatie How To Train Your Dragon.

In vreme ce Astrid, Snoutlout si restul trupei se intrec in curse cu dragoni, inseparabila pereche goneste printre nori, cartografiind teritorii nemaivăzute si explorind lumi noi. Atunci cind in una din aventurile lor duce la descoperirea unei pesteri secrete de gheata ce este casa a sute de noi dragoni, dar si misteriosului Dragon Rider, cei doi prieteni se trezesc in centrul unei batalii pentru apararea pacii, anunta Cinemagia.

Pelicula va fi scrisa si regizata de Dean DeBlois. Lansarea filmului de animatie va fi pe 20 iunie 2014.

– A aparut primul trailer pentru productia Ghibli Kaze ga Tachinu/ The Wind Risesa realizat de Hayao Miyazaki, anunta blogul Animation SCOOP, citind Anime News Network.

– Aventurile printului Achmed/ Die abenteuer des prinzen Achmed de Lotte Reiniger, primul lungmetraj de animatie din istoria cinematografiei, realizat din 100.000 de siluete de hirtie, va avea premiera la Cluj, in iulie. Filmul prezinta povesti orientale, inspirate din 1001 nopti, pline de poezie si magie, ce fascineaza de aproape o suta de ani oameni din intreaga lume.

Animatia germana Aventurile printului Achmed, de 65 de minute, lansata in 1926, este considerata prima din istorie, desi au mai existat alte doua lungmetraje animate inaintea sa, regizate de argentinianul Quirino Cristiani, dar acelea au fost pierdute. Aventurile printului Achmed sunt redate printr-o tehnica inventata de regizoarea Lotte Reingier, ce presupune minuirea unor siluete decupate din carton. Tehnica seamana cu cea a teatrului de papusi cu umbre.

Filmul va fi acompaniat de Filarmonica de Stat Transilvania. Muzica originala, compusă de Wolfgang Zeller, va fi interpretata sub conducerea dirijorului Stefan Geiger din Hamburg. Cine-concertul in aer liber va avea loc in data de 5 iulie 2013, de la ora 21.30, in Parcul Central, unde Vechiul Casino din Cluj va deveni culisa evenimentului.

– Filmul Man of Steel: Eroul a fost lider in box office-ul romanesc de weekend, inca de la premiera, cu incasari de 916.207 lei si 44.146 de spectatori, anunta Mediafax, citind ca sursa Asociatia Film Romania.

Pe locul al doilea in box office-ul romanesc se regaseste o alta premiera, Ziua Z: Apocalipsa 3D, care a avut incasari de 586.706 lei si 27.613 spectatori.

Universitatea monstrilor a avut doar 14.264 de spectatori.