Stirile industriei filmului de animatie. Eroii Disney Junior vin la cinema

– Mickey, Minnie, Goofy, Donald, Kion și Vampirina, dar și Bingo și Rolly le dau întâlnire copiilor la Cinema City, într-o proiecție specială de episoade în premieră din cele mai îndrăgite seriale ce rulează pe canalul Disney Junior. Astfel, copiii își vor vedea eroii preferați din serialele „Mickey și piloții de curse”, „Garda felină” și „Vampirina”, în episoade noi, într-o experiență cinematografică interactivă și incitantă.

Gazda evenimentului va fi Mickey Mouse interactiv, care îi va antrena pe copii, în pauza dintre episoade, la joacă și distracție, în cel mai vesel party la cinema. Vor fredona cântecele preferate și vor dezlega puzzle-uri și jocuri educative alături de Mickey și trupa lui de piloți de curse, de Vampirina și de Prietenii cățeluși.

Proiectul „Disney Junior În Cinema” este organizat pentru prima dată în România de Disney Junior în parteneriat cu Cinema City România și distribuit de Forum Film. Proiecțiile vor avea loc în zilele de sâmbătă, 23 martie, și duminică, 24 martie, în toate cele 26 de cinematografe Cinema City din țară: Bucureşti (AFI Cotroceni, Mega Mall, ParkLake, Sun Plaza), Arad (Atrium Mall), Bacău (Arena Mall), Baia Mare (VIVO!), Brăila (Brăila Mall), Cluj-Napoca (Iulius Mall și VIVO!), Constanţa (City Park și VIVO!), Deva (Shopping City), Drobeta-Turnu Severin (Severin Shopping Center), Iaşi (Iulius Mall), Piatra Neamț (Shopping City), Ploieşti (AFI și Shopping City), Piteşti (VIVO!), Suceava (Iulius Mall), Târgu Jiu (Shopping City), Târgu Mureş (European Retail Park), Timişoara (Iulius Mall și Shopping City), Galați (Shopping City) și Râmnicu Vâlcea (Shopping City).

Biletele pot fi achiziționate direct din cinematograf sau online, accesând cinemacity.ro.

– Operele celor mai mari pictori ai lumii pot fi văzute la Grand Cinema & More în cadrul seriei de documentare “Colecția de artă”.

Grand Cinema & More demarează un proiect unic în România, în cadrul căruia iubitorii de artă vor putea vedea pe ecranele de cinema operele celor mai mari artiști ai lumii, într-un tur privat al muzeelor care le găzduiesc, în cadrul seriei de documentare „Colecția de Artă”.

Astfel, în perioada 1-12 aprilie, pasionații de artă vor putea urmări patru documentare de excepție, subtitrate în limba română, despre Rembrandt, Van Gogh, Michelangelo și Leonardo da Vinci. Pentru cei care vin în grupuri să vizioneze documentarele din cadrul „Colecției de artă”, Grand Cinema & More a pregătit o promoție: la patru bilete cumpărate pentru un film, primesc unul gratuit la același film.

Seria documentarelor va fi deschisă de producția „Van Gogh: A New Way of Seeing”. Documentarul care s-a bucurat de o apreciere deosebită în rândul criticilor este semnat de regizorul David Bickerstaff și prezintă operele iconice ale lui Van Gogh într-o lumină nouă, neexplorată până acum, aducând în prim plan interviuri exclusive cu echipa de curatori de la Muzeul Van Gogh. Proiecția poate fi urmărită pe 1 și pe 12 aprilie, începând cu ora 11:00.

Un alt documentar de excepție care va putea fi urmărit la Grand Cinema & More este „Rembrandt from the National Gallery, London and Rijksmuseum, Amsterdam”. Având acces exclusiv în ambele galerii, filmul documentează expozițiile de reper, aducând în prim plan și povestea vieții lui Rembrandt cu accent pe ultimii săi ani de viață, considerați de critici ca fiind cei mai creativi ani ai artistului. Documentarul va fi difuzat pe 2 și 9 aprilie, începând cu ora 11:00.

Cel de-al treilea titlu al seriei este „Michelangelo – Love and Death”. Urmărind parcursul celor 89 de ani de artă, documentarul dedicat lui Michelangelo face o călătorie prin marile capele și muzee din Florența, Roma și Vatican, pentru a explora măreția lucrărilor sale. „Michelangelo – Love and Death” va rula în cinematograf pe 4 și 8 martie, de la ora 11:00, iar pe 9 aprilie, de la ora 20:00.

„Leonardo from the National Gallery, London” este titlul documentarului care surprinde entuziasmul deschiderii la Galeria Națională din Londra a celei mai mari colecții de picturi semnate de Leonardo da Vinci. Pe lângă emoția momentului, filmul oferă o explorare fascinantă a marilor lucrări ale artistului, explicate de curatori, restauratori și invitați speciali. „Leonardo from the National Gallery, London” va fi difuzat pe 2 aprilie de la ora 20:00, iar pe 5 și 11 aprilie de la ora 11:00.

Toate documentarele sunt subtitrate în limba română. Biletele pentru proiecțiile de zi costă 18 lei sau 23 de lei, în funcție de categoria aleasă, iar cele programate la ora 20:00 costă 40 sau 45 de lei. Programul complet al seriei de documentare “Colecția de artă” este disponibil pe site-ul grandentertainment.ro.

Seria de documentare “Colecția de artă” este sprijinită de Uniunea Artiștilor Plastici din România, care a anunțat că se va implica activ în promovarea proiectului în rândul comunității artiștilor români.

– „În România, animația costă între 1.000 și 2.500 de euro un minut. „Nu contează dacă e un videoclip muzical sau un video explicativ. E un volum de muncă și se cuantifică după numărul de ore prestate. Se consideră în general un domeniu profitabil, dar nu ca în țări precum Ungaria sau să nu mai zic Germania, Austria, Franța, Italia, Olanda și tot vestul. Acolo prețul pornește de la 3.000 de euro în sus pentru un minut”.

Crearea unui videoclip de 3-7 minute durează 30 de zile, dacă la el muncește o echipă compactă. „O lună se consideră perioada de muncă în care toată lumea știe ce are de făcut”, precizeaza Augustin C Pop, fondatorul studioului de animatie Popixar, pentru turnulsfatului.ro.

Alexandru Eana a participat la realizarea serialului de animatie Charlie’s Colorforms City/ Orasul culorilor lui Charlie. Il puteti vedea pe Netflix.

Alexandru Eana a fost animator la renumitul studio Nelvana din Canada. A participat la realizarea serialelor de animatie: Miss Spider’s Sunny Patch FriendsHandy Manny si Bubble Guppies. Toate trei productii sunt de succes, difuzate de Disney ChannelNickelodeon si Netflix.

– Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe organizează cu ocazia celei de-a treia ediții a American Independent Film Festival concursul de scenarii intitulat: WRITE A SCREENPLAY FOR. Anul acesta scenariul va fi scris pentru actorul american de origine română, Sebastian Stan.

Outline-urile pot fi scrise fie pentru filme de lungmetraj ficțiune, fie pentru o miniserie TV de 6 episoade și trimise până pe 26 martie 2019.

Regulamentul concursului și detalii pe: Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe organizează cu ocazia celei de-a treia ediții a American Independent Film Festival concursul de scenarii intitulat: WRITE A SCREENPLAY FOR. Anul acesta scenariul va fi scris pentru actorul american de origine română, Sebastian Stan.

Outline-urile pot fi scrise fie pentru filme de lungmetraj ficțiune, fie pentru o miniserie TV de 6 episoade și trimise până pe 26 martie 2019.

Regulamentul concursului și detalii pe: filmedefestival.ro/wsf

– Lungmetrajul Captain Marvel, cu Brie Larson în rol principal, s-a menţinut pe primul loc în box office-ul românesc, după al doilea weekend de la premieră. Filmul regizat de Anna Boden şi Ryan Fleck, din distribuţia căruia mai fac parte Samuel L. Jackson, Jude Law şi Annette Bening, a generat încasări de 1.318.218 lei.

Filmul de animatie The Queen’s Corgi/ Corgi, Căţeii reginei, regizată de Ben Stassen, urmăreşte aventura lui Rex, cel mai iubit câine al familiei regale britanice. Rătăcit şi departe de palatul regal, el ajunge la un club de lupte pentru câini şi este forţat să se confrunte cu tot felul de rase canine, unele mai ciudate ca altele. În aventura de a se întoarce la stăpână, Rex se va îndrăgosti iremediabil şi se va descoperi pe sine altfel decât se credea. Filmul a debutat pe poziţia a patra în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 481.267 de lei şi 24.595 de spectatori.

How to Train Your Dragon: The Hidden World/ Cum să-ţi dresezi dragonul 3 s-a clasat pe locul al şaptelea, în coborâre o poziţie, după ce, în al şaptelea weekend de la premieră, a fost vizionată de 5.835 de spectatori şi a generat încasări de 120.184 de lei.

Lungmetrajul SF Alita Battle Angel/ Alita: Îngerul războinic, regizat de Robert Rodriguez, a coborât trei locuri, până pe opt, după al cincilea weekend de la lansare, când a generat încasări de 118.780 de lei şi a fost vizionat de 4.961 de spectatori.

– Filmul Captain Marvel, cu Brie Larson în rol principal, s-a menţinut pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend, în care patru lungmetraje au debutat între primele zece locuri.

Lungmetrajul regizat de Anna Boden şi Ryan Fleck, din distribuţia căruia mai fac parte Samuel L. Jackson, Jude Law şi Annette Bening, a generat, în al doilea weekend de la premieră, încasări de 69,3 milioane de dolari.

Filmul de animatie Wonder Park, pentru care şi-au împrumutat vocile Mila Kunis, John Oliver şi Matthew Broderick, a debutat pe locul secund în clasamentul nord-american, cu încasări de 16 milioane de dolari.

How to Train Your Dragon: The Hidden World, pentru care şi-au împrumutat vocile Cate Blanchett, Gerard Butler şi Kit Harington, între alţii, a coborât două locuri, până pe patru. În al patrulea weekend de la premieră, filmul a generat încasări de 9,3 milioane de dolari.

Lungmetrajul de animaţie The LEGO Movie 2: The Second Part a coborât patru locuri, până pe opt, cu încasări de 2,1 milioane de dolari, înregistrate în al şaselea weekend de la premieră.

Filmul SF Alita: Battle Angel, regizat de Robert Rodriguez, a coborât tot patru locuri, clasându-se pe nouă, după al cincilea weekend de la premieră, când a generat încasări de 1,9 milioane de dolari.

– Regizorul Tim Burton va primi premiul pentru întreaga carieră la gala premiilor David di Donatello.
Cea de-a 64-a ediţie a galei premiilor acordate de Academia italiană de film va avea loc pe 27 martie.

Burton, în vârstă de 60 de ani, va primi acest trofeu cu o zi înainte de lansarea celui mai recent film al său, producţia live-action Dumbo.

KINOdiseea, cel mai mare festival internaţional de film pentru publicul tânăr din Europa de Sud-Est, revine cu o ediţie intitulată Altfel, ce va avea loc între 4 şi 7 aprilie, la Cinema „Elvire Popesco”.

Va fi prezentată o selecţie a celor mai bune filme de la cea de-a zecea ediţie KINOdiseea, care a avut loc în noiembrie 2018.

Între producţii se numără animaţia franceză „Colţ Alb”, în regia lui Alexandre Espigares, care a avut premiera mondială la festivalul Sundance şi pe cea naţională la ediţia 10 a KINOdiseea, coproducţia Elveţia-Germania „Micuţa Vrăjitoare”, de Michael Schaerer, şi filmul mongolez „Copiii lui Genghis”, regizat de Zolbayar Dorj.

În total, la KINOdiseea Altfel sunt programate 6 proiecţii, dintre care 5 sunt dublate live, în cinematograf, de actori profesionişti.

Pe lângă cele trei lungmetraje, la KINOdiseea Altfel, pe 6 aprilie, de la ora 11:00, va putea fi urmărit un calup de scurtmetraje dublate în limba română, dedicate publicului foarte tânăr, cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani. Selecţia de filme scurte se intitulează „Dorinţe” şi cuprinde 10 animaţii şi live-action, dintre cele mai apreciate ale anului trecut.

Biletele pentru proiecţiile din cadrul KINOdiseea Altfel se găsesc pe Eventbook.ro, la preţuri de 7 lei (copii cu vârste sub 7 ani), 15 lei (adulţi) şi 20 de lei (copil + părinte).

KINOdiseea este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis. Proiect cultural finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei.