„The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water”, pe primul loc în box office-ul nord-american

SPONGEBOB. AVENTURI PE USCAT„SpongeBob: Aventuri pe uscat 3D/ The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 56 de milioane de doalri, de vineri până duminică.

Filmul de animaţie „SpongeBob: Aventuri pe uscat 3D/ The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water”, regizat de Paul Tibbitt, spune povestea lui SpongeBob şi a prietenilor lui, personaje îndrăgite de copii din serialul de desene animate dedicat, care trebuie să iasă pe uscat pentru a recupera reţeta secretă pentru prepararea sendvişului Krabby Patty, care a fost furată de piratul Burger Beard.

Pe locul al treilea a debutat pelicula SF „Ascensiunea lui Jupiter/ Jupiter Ascending”, regizată de Andy Wachowski şi Lana Wachowski, care a obţinut 19 milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul prezintă povestea lui Jupiter Jones, interpretată de Mila Kunis, care este femeie de serviciu pe Terra, dar află la un moment dat că este de fapt moştenitoarea tronului unui adevărat imperiu într-un alt colţ al Universului, iar venirea sa la putere trebuie să aducă echilibrul în cosmos.

Filmul „Al şaptealea fiu/ Seventh Son”, regizat de Sergey Bodrov şi cu Julianne Moore, Jeff Bridges, Ben Barnes şi Antje Traue în distribuţie, a debutat pe locul al patrulea în topul încasărilor, cu 7,1 milioane de dolari obţinuţi din vineri până duminică. Pelicula este o ecranizare după cartea „Ucenicul vraciului” , scrisă de Joseph Delaney, din seria „Cronicile Wardstone”. Thomas este ucenicul Vraciului şi încearcă să înveţe să lupte cu spiritele rele şi să întemniţeze vrăjitoare. Într-un moment când maestrul este plecat, ucenicul este păcălit să elibereze o vrăjitoare temută, iar Thomas este pus în faţa primei sale încercări adevărate.

Comedia de familie „Paddington” s-a clasat pe locul al cincilea, cu încasări de 5,36 milioane de dolari, în al patrulea weekend de difuzare. Filmul este regizat de Paul King, îi are în distribuţie pe Nicole Kidman, Julie Walters, Sally Hawkins, Hugh Bonneville şi Ben Whishaw şi spune povestea ursuleţului Paddington, venit din jungla peruviană să îşi caute o casă în Londra, unde ajunge să cunoască familia Brown care îl îngrijeşte şi îi oferă un cămin.