Trailer NOU pentru Frankenweenie, prima animatie alb-negru din istorie care va fi IMAX 3D

Tim Burton revine in atentia fanilor sai cu un nou proiect ciudat si fascinant. Frankenweenie, o animatie care aduce aminte de „Corpse Bride”, tot al lui Burton, este un proiect cu o poveste cu totul speciala, pe care regizorul se chinuie sa o aduca pe marile ecrane de 28 de ani.

In urma cu 28 de ani, Tim Burton lucra la Frankenweenie, un scurt metraj care se dorea a fi o parodie, dar si un omagiu adus romanului Frankenstein al lui Mary Shelley. Insa, regizorul a fost dat afara de catre producatorii de la Disney, dupa ce la o vizionare inainte de lansare, copiii au reactionat urat si s-au speriat. Dupa ce a devenit celebru, cei de la Disney i-au lansat filmul pe caseta video, insa au cenzurat o parte din scene. Ca o ironie, dupa aproape trei decenii, Tim Burton si Disney lucreaza din nou la acest proiect.

Frankenweenie este o poveste emotionanta despre un baiat si cainele sau. Dupa ce ii moarte cainele pe neasteptate, tanarul Victor (vocea Charlie Tahan) isi foloseste inteligenta si apeleaza la puterea stiintei pentru a-si readuce la viata prietenul canin. Victor incearca sa-l ascunda pe Sparky, dar cand acesta fuge afara, prietenii, profesorii si vecinii sunt ingrozitit de ideea de a aduce la viata o fiinta moarta si il considera pe Sparky un monstru.

Frankenweenie este prima animatie din istorie alb-negru, filmata in stop-motion care va fi lansata in format IMAX 3D. Burton s-a reunit cu o parte dintre actorii cu care a mai colaborat si inainte, Catherine O’Hara, Winona Ryder, Martin Landau, Martin Short si Conchata Ferrell.

Pentru a da viata personajelor, Burton nu le-a recreat digital, pe calculator, ci a folosit papusi. Pentru filmari, au fost construite 3 scene imense. „In acest film, la orice cadru te-ai uita, poti descoperi un moment superb, vizual este exceptional” a spus producatorul Alison Abbate. Mai mult, s-a construit un intreg cimitir in exterior special pentru acest film.

Burton recreeaza atmosfera sinistra din filmele cu Dracula si Frankenstein ale anilor ’30. La fel ca si in Corpse Bride, atmosfera horror este imbinata cu elemente gotice si sunt referiri directe la primele filme de acest gen din cinematografie. Filmul va fi lansat in SUA pe 5 octombrie 2012.

Frankenweenie va aduce pe marile ecrane un univers cu totul neobisnuit: „Victor il aduce la viata pe Sparky, incearca sa il ascunda, insa secretul lui iese la iveala. Pe langa el, mai este un baiat mic pe nume E, care se straduieste sa fie acceptat de ceilalti, desi este considerat un ciudat. Mai este Toshiaki, un om de stiinta malefic, ca cei de filmele cu Godzilla. Dupa ce copiii afla de secretul lui Victor, toti incearca sa-si creeze propriul monstru, dupa personalitatile animalelor lor de companie. Toshiaki creeaza o broasca testoasa monstruoasa, altul are un hamster mumie, iar Weird Girl are o pisica vampir” a spus Alison Abbate.