Un student roman din Marea Britanie a realizat un scurtmetraj de animatie despre viata amoroasa a studentiilor din University for the Creative Arts – „Dateless” (VIDEO)

"Dateless"

Remus Buznea, student la University for the Creative Arts in Farnham UK, a realizat scurtmetrajul de animatie „Dateless”.

„A film debuting online exclusively in Cartoon Brew’s 5th annual Student Animation Festival”

„Scurtmetrajul animat Dateless a fost realizat in colaborare cu colega mea de curs Kyriaki Kyriakou. Ideea principala a pornit de la o serie de interviuri luate colegilor nostri despre relatii si viata lor amoroasa. Am reusit sa inregistram in jur de 4 ore de material audio din aceste interviuri, care au fost ulterior editate si comprimate in cele 4 minute ce au servit drept punct de pornire pentru animatia noastra. Animatia a fost realizata in totalitate digital, folosind Photoshop si After Effects”, a declarat Remus Buznea pentru animationmagazine.eu.

Tinarul animator a studiat grafica la Liceul de Arta „Stefan Luchian” din Botosani. A debutat in animatie cu scurtmetrajul „Aloha Oi!”, realizat in primul semestru din anul 2 de facultate.

„Am inceput sa invat singur sa lucrez in programe precum Flash, After Effects si Photoshop inca din timpul scolii generale si a liceului. Cind am depus dosarul pentru inscrierea la UCA Farnham in UK, veam deja un showreel de prezentat (desi era destul nesofisticat comparativ cu ce urma sa invat la facultate)”, a afirmat Remus.

In prezent, Remus Buznea si Kyriaki Kyriakou pregatesc urmatorul proiect de animatie de scoala pentru ultimul an de facultate.