Acasă Cronici VIDEO Cronica de film: Angry Birds

VIDEO Cronica de film: Angry Birds

479
0

Mergeti la cinema pentru a viziona lungmetrajul de animatie finlandez Angry Birds. Este funny 🙂

Rovio, compania care a creat jocul Angry Birds, incearca sa salveze afacerea cu acest film de animatie. Business-ul Angry Birds este in declin. Prima varianta de Angry Birds a aparut in 2009 si a fost mult timp jocul cel mai bine vindut pe mobile, insa compania nu a mai putut scoate ceva atit de apreciat. Anul trecut, Rovio a renuntat la 260 dintre cei 800 de angajati. Motivul: jocul nu mai este in topul aplicatiilor mobile cu cele mai bune incasari, in unele tari iesind si din top 50.

Concedierile au afectat toate diviziile, cu exceptia celor care au lucrat la filmul de animatie Angry Birds care s-au bugetat 80 milioane dolari.

Profitul companiei a scazut cu 7% in 2014, pe fondul scaderii vinzarilor diverselor produse branduite. In 2014, veniturile Rovio au scazut cu 9%, spre 158 milioane euro, in timp ce profitul a scazut cu 73%, spre 10 milioane euro.

Lungmetrajul de animatie Angry Birds este realizat in co productie cu Sony Pictures Imageworks Vancouver si este regizat de Clay Kaytis, animator la studiourile Disney, si Fergal Reilly, storyboard artistul de la Sony Pictures Animation. Scenariul lungmetrajului de animatie Angry Birds este semnat de Jon Vitti, scenaristul si producatorul de la serialul Familia Simpson. Detinator de Emmy, Vitti a lucrat si pentru The Office, The Larry Sanders Show si King of the Hill. Cunoscut a devenit insa pentru The Simpsons, The Simpsons Movie, dar si pentru Alvin and the Chipmunks.

Din echipa Angry Birds Movie face parte si producatorul executiv al Star Wars: The Clone Wars, Catherine Winder, in calitate de producator.

La asemenea echipa era de asteptat ca noul film de animatie finlandez sa fie mai mult american 🙂 Vizual, Angry Birds seamana cu productile CGI din SUA. Scenariul incearca sa se incadreze in sabloanele productiilor mari din SUA, pastrind elementele cheie din jocul Angry Birds.

The Angry Birds Movie/ Păsările furioase, în România din 13 mai VIDEO Cronica de film: Angry Birds VIDEO Cronica de film: Angry Birds Angry Birds1 711x1024

Filmul ne duce pe o insula unde traiesc numai pasari fericite, care nu ştiu sa zboare – cel putin majoritatea lor. In acest paradis, Red, Chuck, pasarea cea iute si nervoasa, si volatilul Bomb au fost aproape intotdeauna niste outsideri. Dar atunci cind insula este invadata de porcusori verzi misteriosi, acesti trei ciudati sunt singurii care pot sa-si dea seama de intentiile ascunse ale invadatorilor.

Toata povestea filmului ma duce cu gindul la invazia imigrantilor in Europa 🙂 In cazul de fata, porcusorii sunt imigrantii 🙂 Sunt petrecareti si amuzanti. Ei aduc o nota de culoare si veselie. Acesti imigranti nu fug de razboaie, persecutii sau saracie. Ei cauta oua. Porcusorii sunt hoti de oua 🙂 Lumea porciilor este dezordonata si instabila.

Red, pasarea furioasa, Chuck si Bomb – neadaptatii de pe insula, se lupta cu porcii pentru a-si salva civilizatia 🙂 Scenele de lupta seamana mult cu jocurile Angry Birds.

Filmul prezinta povestea care a stat la baza conflictului dintre pasarile nezburatoare si purceluşii verzi. Toate personajele din film sunt umanizate.

Pentru a produce filmul, Rovio a creat Rovio Animation, care urma sa detina controlul asupra creatiei personajelor si sa asigure finantarea filmului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here