VIDEO Cronica de film: Epic – Regatul secret

Epic-poster_rom_new

De la infiintarea Blue Sky, studioul de animatie ne-a obisnuit cu proiecte originale, precum seria filmelor Ice Age si cu Rio. Din pacate, ultimul titlu – Epic, nu este la fel de original precum celelalte productii Blue Sky. De la inceputul filmului pina la final ai impresia ca vezi povestea Arthur de Luc Besson intr-o varianta mult mai americanizata. In Epic avem o domnisoara in locul baiatului din seria filmelor Arthur. Este o Clopotica in varianta Blue Sky ­čÖé

Epic este regizat de Chris Wedge, cel care si-a pus semnatura si pe Ice Age.

Documentindu-ma, am aflat ca Epic este un proiect vechi, precum Brave sau Ralph strica tot. Inspiratia initiala a lui Wedge pentru Epic a venit in anul 1998, cind a participat la o expozitie de arta cu tablouri vechi de 100 de ani care reprezentau tarimuri de poveste din paduri. „Picturile contineau notiuni magice ale unor civilizatii mici care traiau in copaci si in tufisuri”, isi aminteste Wedge. „Pareau lumi magnifice, si mi-am dat seama ca putea iesi un film de acolo”. (Nota: Acestea sunt declaratii din caietul de presa al filmului Epic).

Conform informatiilor din caietul de presa a filmului Epic, autorul William Joyce, care colaborase cu Wedge la Roboti, a scris cartea pentru copii The Leaf Men and the Brave Good Bugs, care prezenta razboinici de tipul samurailor, Frunzmanii ÔÇô si un razboi care are loc in curtile noastre intre fortele vietii si fortele distrugerii.

Epic spune povestea luptei continue dintre fortele binelui, care mentin lumea naturala vie, si fortele raului, care doresc sa o distruga. Dupa ce o adolescenta se trezeste transportata in mod magic in acest univers secret, ea se inconjoara de o echipa de elita de razboinici si de un grup de personaje comice, ireale, pentru a-si salva lumea.