VIDEO Cronica de film: Finding Nemo 3D/ În căutarea lui Nemo 3D

Peștișorul Nemo s-a întors în sala de cinema în format 3D.

În Romania rulează și producția Pixar Finding Nemo 3D/ În căutarea lui Nemo, regizat de Andrew Stanton și Lee Unkrich.
După fantasticul succes obținut de The Lion King 3D – încasări de 427 de milioane de dolari și două săptămîni în fruntea box-office-ului american – peștișorul Nemo se întoarce în varianta 3D. Din păcate nu o să aveți parte de o experiență 3D Stereoscopică reușită. Nu o să vedeți oceanul plin de pești inundînd sala de cinema, așa cum se întîmplă la filmul de animație Aventurile lui Samy 2, realizat de nWave Pictures, studioul specializat în documentare 3D IMAX. De asemenea, dublajul în limba română nu se apropie de interpretarea originală din film. Și cu aceste minusuri, merită să revedeți filmul. Este o producție de nota 10. Finding Nemo a fost lansat inițial în 2003 și a cîștigat un Oscar pentru cel mai bun film de animație. A avut încasări de peste 867 milioane de dolari, fiind pe locul secund în acel an.

O continuare a filmului de animație va fi lansată pe marile ecrane în anul 2016. Regizorul Andrew Stanton a confirmat faptul că va regiza și continuarea acestei pelicule, Finding Nemo 2.

Victoria Strouse va scrie scenariul, iar Lindsey Collins va fi producătoarea acestui film. Noul proiect ar putea reprezenta o revenire pentru Andrew Stanton – regizorul filmelor de animație WALL-E și A Bug’s Life -, după eșecul răsunător de box office înregistrat de producția Disney John Carter.

Pînă în 2016, vom revedea filmul de animație Pixar Compania monștrilor în format 3D – 4 ianuarie 2013. Continuarea acestei animații – Monsters University va fi lansată pe 19 iulie 2013.

Pe 30 mai 2014 este programată spre lansare producția Pixar The Good Dinosaur.  Este posibil ca cei de la Disney să anunțe și alte proiecte.

 

Cronica de film a fost publicata in revista Observator cultural