VIDEO Cronica de film: Gravity 3D: Misiune in Spatiu

Gravity

Mergeti la Cinema City Cotroceni sala IMAX pentru a viziona productia cinematografica Gravity 3D.

Vizual, filmul lui Alfonso Cuarón este de nota 10. O sa vedeti imagini impresionante. O sa aveti impresia ca sunteti in spatiu printre stele 🙂 Multa animatie si efecte vizuale. Despre acest lucru a scris si Cartoon Brew.

Scenariul Gravity 3D: Misiune in Spatiu, scris de Alfonso Cuarón si fiul sau, Jonas, este relativ ok. Iar cei doi actori – George Clooney si Sandra Bullock, joaca bine.

Filmul este un hibrid intre actiune reala, animatie computerizata si grafica computerizata, iar platourile, decorurile, pina si costumele au fost procesate digital.

Supervizorul de animatie senior David Shirk si supervizorul de animatie Max Solomon impreuna cu echipa lor s-au lovit de dificultatile imbinarii actiunii reale cu animatia computerizata si de caracteristicile miscarii la gravitatie 0, unde ceea ce se ridica nu mai coboara. „A trebuit sa invatam din nou fizica, pentru ca noi lucram cu miscare determinata de greutate.” – spune Shirk. „A trebuit sa uitam tot si sa presupunem, de exemplu, ca daca ceva se invirte se va invirti la infinit pina va interactiona cu un obiect.” (Sursa: caietul de presa oferit de MediaPro Distribution).

Dr. Ryan Stone (Bullock) este un inginer medical genial in prima sa misiune in spatiu, sub comanda astronautului veteran Matt Kowalski (Clooney). In misiunea care nu era iesita din comun se iveste dezastrul. Nava spatiala este distrusa, iar Stone si Kowalski plonjeaza in vastul intuneric al spatiului. Liniştea asurzitoare este semnul ca au pierdut orice legatura cu Pamintul si orice sansa de salvare. Frica devine panica pe masura ce fiecare gura de oxigen inseamna un pas mai aproape de pieire.

Dar singurul fel in care se pot întoarce acasa este sa se avinte si mai departe in infricosatoarea intindere a spatiului.

La finalul filmului o sa vedeti ca Dr. Ryan Stone (Bullock) va supravietui cu ajutorul… unui satelit al Chinei 🙂 Banuiesc ca Alfonso Cuarón a fost nevoit sa-si personalizeze scenariul pentru piata chineza. Nu este un secret faptul ca industria cinematografica americana face orice pentru a cuceri piata chineza. China este cea de-a doua piata de film din lume, dupa Hollywood, aici fiind inaugurate, in fiecare zi, cate zece noi sali de cinema.

Iulia Blaga, critic de film, are dreptate cind spune ca acest film nu trateaza doar despre relatia dintre om si univers, ci si despre relatia dintre om si tehnica. „Criticii americani spun in cor ca foloseste in mod ideal 3D-ul” (HotNews.ro).

In concluzie: mergeti la cinema pentru a vedea Gravity in format 3D IMAX. Merita sa revedeti si filmul lui Stanley Kubrick, 2001: Odiseea spatiala. Si astept parerile voastre 🙂