In urma cu trei ani am scris despre prezenta regizorului Genndy Tartakovsky la lansarea productiei Hotel Transilvania in Romania. Imi aduc aminte ca toti jurnalistii si blogerii prezenti la premiera animatiei americane au incercat sa afle ce planuri are cu Hotel Transilvania. Atunci spunea ca nu stie daca studiourile Sony Pictures Animation o sa realizeze partea a doua a animatiei. Nimeni nu a reusit sa obtina o informatie despre productile la care lucreaza.
Acum cind am vazut Hotel Transilvania 2 observ ca regizorul a renuntat la mentionarea Budapestei sau la motivele populare la tinuta unor localnici. Nu stiu cit l-a ajutat vizita sa la Bran, dar la a doua parte incearca sa scape de unele clisee. O singura data se vorbeste despre Romania, in contextul achiztionarii unor bilete de avion din SUA. Regizorul a incercat sa sublinieze prin acest mod ca Transilvania este parte a Romaniei.
Tartakovsky, autorul celebrelor seriale de animatie Samurai Jack, Powerpuff Girls, Star Wars – Clones Attack si Dexter’s Laboratory, difuzate la Cartoon Network, reuseste sa puna in discutie legenda contelui Dracula din Transilvania intr-un mod amuzant, echilibrat, intr-un stil original specific filmelor de animatie. In partea a doua Hotel Transilvania accepta si turisti oameni 🙂 Personajele indragite din partea intii revin pe marile ecrane. Toti monstruletii sunt simpatici si familisti.
In familia contelui Dracula apare un nou cetatean al Transilvaniei – jumate om, jumate vampir 🙂 Tatal lui este tinarul american Johnny, iar mama este fermecatoarea transilvaneana Mavis, fiica contelui Dracula, administratorul hotelului Transilvania. Tot filmul este despre micutzul Dennis. O sa vedeti multe momente amuzante cu acesta. Viata este mult mai frumoasa cind apare un copil. Si monstrii devin jucausi 🙂
Hotel Transilvania vorbeste despre ce inseamna normal, aratind ca nu este usor pentru un monstru sa accepte prezenta unor oameni in preajma. Pentru bunicul si strabunicul lui Dennis este foarte greu sa accepte ideea ca nepotul lor este om si nu monstru. In final, micutzul Dennis descopera ca este un monstrulet supererou.
Inainte de a se apuca de lucru animatorii il filmau cu doua camere pe Tartakovsky desenind si vorbindu-le despre ceea ce trebuia sa se vada pe ecran.
In concluzie: Hotel Transilvania 2 este o comedie reusita, cu un vizual de nota 10. Este despre toleranta, acceptarea diferentelor in societate si despre dragostea pentru copil. Este un film de familie.