Dupa 26 ani, Romania difuzeaza in premiera un lungmetraj de animatie rusesc (VIDEO)

„Frozen” rusesc pe marile ecrane din Romania.

Snezhnaya koroleva… si sa inceapa sarbatorile de iarna ­čÖé Craiasa zapezii se intoarce pe marile ecrane din Romania cu o productie ruseasca realizata in anul 2012. Este posibil ca multi utilizatori de Internet sa cunoasca acest film de animatie datorita site-urilor de filme piratate. De ce trebuie sa mergeti la cinema pentru aceasta animatie? Pentru ca merita sa il vezi pe un ecran mare, cu o imagine si sunet de calitate. Atuul difuzarii la cinema nu este 3D Stereoscopia. Este dublajul, chiar daca este discutabil din cauza vocilor slabe. Parintii si bunicii au ocazia sa vizioneze o animatie ruseasca dublata in romana. Nu cautati pe Internet pentru ca nu o sa gasiti varianta filmului in limba romana.

In preajma sarbatorilor de iarna, intr-o perioada cind magazinele abunda cu hainute, papusi si diverse jucarii inspirate din productia Frozen, versiunea moderna a studiourilor Disney a povestii Craiasa zapezii, romanii sunt invitati in salile de cinema pentru a viziona versiunea ruseasca a basmului lui Hans Christian Andersen. Nu este pentru prima oara cind rusii ecranizeaza aceasta poveste. Puteti vedea aici productia Soyuzmultfilm din anul 1957.

Actuala productie care ruleaza pe marile ecrane din Romania este realizata de studiourile rusesti Wizart Animation si Inlay Film.

Vizual, animatia CGI seamana cu productile independente nord americane din industria animatiei si cu productile tv pentru canalele Disney. Se observa amprenta experientei profesionale a echipei Wizart, specializata in industria jocurilor video. Personajele si scenele din film sunt rupte din universul jocurilor computerizate. Dar si asa, productia este ok. Regizorii Vladlen Barbe si Maksim Sveshnikov, cunoscuti in industria animatiei rusesti, reusesc sa tempereze influenta games in film, apelind la limbajul cinematografic.

Conform caietului de presa a animatiei, bugetul pentru Craiasa zapezii a fost de sapte milioane de dolari. Faza de pre-productie a inceput in 2008. Productia a inceput in vara anului 2010 si s-a incheiat in vara lui 2012.

Partea a doua a animatiei rusesti Craiasa zapezii este coprodus de regizorul si producatorul Timur Bekmambetov (Night Watch, Day Watch, Wanted, Abraham Lincoln: Vampire Hunter).

In prezent, rusii pregatesc lansarea productiei Craiasa zapezii – partea a treia, programata pentru anul viitor.