VIDEO Cronica de film: Phantom Boy

Am avut ocazia sa vad Phantom Boy la Anim’est 2015. Este un lungmetraj de animatie produs de Folimage. Regia este semnata de Jean-Loup Felicioli si Alain Gagnol, realizatorii productiei Une vie de chat.

Vizual, Phantom Boy seamana cu toate productile Folimage. Este suficient sa vezi citeva secunde din animatie si o sa recunosti stilul grafic al studioului Folimage.

In stilul lor caracteristic, cu imagini viu colorate, Folimage atrage atentia publicului cu un story interesant despre un baiat de 11 ani care devine supererou atunci cind descopera ca are capacitatea sa-si paraseasca trupul si sa zboare prin ziduri.

Phantom Boy este un baiat bolnav de cancer, aflat la spital pentru chimioterapie. Acesta il ajuta pe un politist sa rezolve un caz grav despre un inamic al orasului New York.

Realizatorii francezi se folosesc de cliseele cu supereroi pentru a putea prezenta intr-un mod inedit povestea unui copil care se lupta cu cancerul. Avem parte de doua planuri: povestea despre baiat si povestea despre politistul ratat care este ignorat de sefi. Ambele planuri se intersecteaza in momentul aparitiei politistului in spital ca pacient. Asa se cunosc. Baiatul isi foloseste puterile de supererou si il ajuta pe politist sa il prinda pe inamicul orasului New York.

Scenariul este putin americanizat. Avem parte de multa actiune si suspans, precum filmele hollywoodiene.