Acasă Cronici Balerina (VIDEO dublat in romana)

Balerina (VIDEO dublat in romana)

6686
0

proanimatie.ro recomanda filmul de animatie Balerina. Este o coproductie Franta – Canada. Producatori sunt Gaumont si M6 Films. Regia este semnata de Eric Summer si Éric Warin (additional character designer si assistant animator la Les triplettes de Belleville).

Nu va lasati pacaliti de titlul filmului de animatie. Balerina nu este doar pentru fetite. Este ok si pentru baieti 🙂 Productia cinemarografica Balerina prezinta aventura lui Felicie, o tanara orfana care are o singura pasiune: dansul. Alaturi de Victor, cel mai bun prieten al sau care isi doreste sa devina un inventator renumit, pun la cale un plan extrem de indraznet pentru a fugi din orfelinat direct la Paris, Orasul Luminilor si al tuturor posibilitatilor. Felicie va trebui sa lupte mai mult ca niciodata, sa se autodepaseasca si sa invete din greseli astfel incat sa poata transforma in realitate cel mai nebunesc vis al sau… Intr-o buna zi va deveni cea mai gratioasa balerina de la Opera din Paris.

afis_Balerina Balerina (VIDEO dublat in romana) Balerina (VIDEO dublat in romana) afis Balerina1

Este o poveste frumoasa. Sunt convins ca o sa va placa 🙂 Vizual, animatia este ok, se apropie de stilul animatiilor nord americane.

Pentru miscarile de balet din film, realizatorii au apelat la tehnica „imaginilor principale” pentru un dinamism mai pronuntat in privința dansului, dar si al emotiilor. Rezultatul este impresionant. Imaginile cu miscarile de balet sunt frumoase. Realizatorii au creat scene de dans meticuloase, coerente si puternice. Totul este magic 🙂

Baletul a fost rareori folosit in filmele de animatie, cu exceptia catorva secvente din Fantasia. Cred ca Balerina este primul film de animatie care scoate in evidenta acest gen de dans artistic.

Bugetul acestei productii cinematografice a fost mic – 30 de milioane de dolari. Marile productii de animatie pot costa pana la 200 de milioane de dolari. Animatia a fost realizata la studioul Atelier din Montreal, Canada.

Aproape 200 de oameni au lucrat la filmul de animatie Balerina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here