Cistigatorii la noua sesiune de concurs a Centrului National al Cinematografiei (CNC) – categoria animatie

Hotel Lumiere

Anca Damian a primit suma de 300.000 de lei pentru „Telefonul”, produs de Aparte, „Draculatour”, de Robert Lakatos, produs de Hai Hui Entertaiment, a obtinut 252.000 de lei, „Pe marte”, de Ioachim Stroe, produs de Mandragora, a primit 246.000 de lei, „Impreuna, trup si suflet”, de Vasile Alboiu, produs de Saga Film, a primit 240.000 de lei, „Hotel Lumiere„, de Tudor Avramut, produs de De Film Production, a obtinut 234.000 de lei si „Filmul cu Apolodor”, de Sebastian Cosor, produs de Adenium Film, suma de 228.000 de lei.

In prezent, Anca Damian, regizoarea, scenarista si producatoarea filmului de animatie ”Crulic – Drumul spre dincolo” (2011), premiat la Annecy, realizeaza lungmetrajul de animatie „Muntele magic”.

„Draculatour” a obtinut 670.500 de lei la editia precedenta a concursului, ale carei rezultate au fost anuntate in aprilie, dar a fost anulata in urma unei contestatii.

Sebastian Cosor, cunoscut pentru creatia sa, Videopictura animata 3D Tipatul/ The Scream, premiata la festivaluri internationale, este in productie cu “World War Cup”, animatie finantata de CNC cu 391.000 de lei.

Studioul lui Cristi Puiu, Mandragora, a cistigat si la prima editie din acest an a concursului CNC la categoria animatie, cu proiectul Soarecele B, de Ioachim Stroe – 665.000 lei.

Proiectele de animatie au primite note pe scenariu de la Radu Igazsag (regizor filme de animatie si profesor la UNATC), Ruxandra Grecu (jurnalist, emisiunea „Ca-n filme”, Digi24) si Dan Panaitescu (animator).