Disney Channel, lider in clasamentul tv de desene animate, dar cu seriale live-action. Majoritatea telespectatorilor care vor desene animate se uita la Cartoon Network

mascota animationmagazine.euIn clasamentul general al audientelor tv pentru luna februarie, in mediul urban, dupa media in prime-time (intervalul de maxima audienta, 19.00-23.00), Disney Channel este pe locul 14, dupa care urmeaza Nickelodeon pe locul 16, Disney Junior pe 17, Cartoon Network si Boomerang sunt pe locurile 19 si 20, iar Minimax este pe locul 43.

In luna martie, in mediul urban, dupa media in prime-time (intervalul de maxima audienta, 19.00-23.00), Disney Channel se mentine pe locul 14, iar Cartoon Network urca 2 locuri si ajunge pe 17, Disney Junior coboara un loc – 18, Nickelodeon coboara trei locuri – 19, Boomerang coboara doua locuri – 22, iar Minimax urca un loc – 42. Mai multe detalii aici.

Disney Channel devine lider la categoria televiziuni de nisa de desene animate pentru ca difuzeaza multe seriale live-action ­čÖé Seara, telespectatorii se uita la serialele live-action: Jessie, Copiii bionici, I love Violleta, etc. Cartoon Network isi mentine pozitia de lider real in zona desenelor animate cu Haideti Tineri titani!, Ben 10: Omnivers, Transformers: Robots in Disguise, Un show obisnuit, Sa-nceapa aventura si Cronicile Saolin.

Nickelodeon, relativ nou pe piata media din Romania (ma refer la varianta dublata), incearca sa se mentina pe locul 3 cu productia tv Pinguinii din Madagascar de la DreamWorks Animation,
Legenda lui Korra si cu seriale live-action.

Iar Disney Junior, canalul care a preluat publicul de la Minimax (va reamintesc ca Disney Junior a intrat pe Telekom TV in locul postului Minimax), se lupta pentru locul 3 in topul televiziunilor de desene animate din Romania. Cu productii mediocre, precum serialele de animatie Lamiita si Negrut, Clubul lui Mickey Mouse si Sofia Intii, Disney Junior reuseste sa atraga multi telespectatori. Sunt convins ca este vorba despre parinti/ bunici si multi prescolari. Sa nu intelegeti gresit. Disney Junior are si productii de buna calitate. In prime-time puteti vedea emisiunea Atacul artei. De asemenea, canalul tv difuzeaza seriale de animatie clasice marca Disney, precum Chip si Dale (1989) si Povestirile ratoiului (1987).

Rebrandingul la Boomerang nu face minuni. Este nevoie de mai mult timp pentru ca noul Boomerang sa atraga multi telespectatori romani. Noul serial de animatie Pantera Roz ┼či prietenii, realizat in anul 2010 nu se compara cu cel creat de Friz Freleng. Iar serialul de animatie Povesti cu Tom si Jerry (2006) este ok pentru micutzi, dar plictisitor pentru adulti. Vedeta serii la Boomerang este Garfield Show ­čÖé Acest serial de animatie produs in Europa reuseste sa atraga atentia celor mari si mici – este productia ideala de urmarit in familie. De asemenea, Boomerang cistiga atentia publicului cu productii clasice precum Noile desene cu Scooby-Doo si Scrappy-Doo (1979). Inainte de culcare, Boomerang iti ofera posibilitatea sa vezi un serial de animatie CGI nou – Patrula junglei in actiune. Posibil ca Boomerang sa urce in clasament si sa concureze serios cu Disney Junior. In perioada urmatoare o sa vedem multe productii noi de buna calitate la Boomerang.

Minimax, canal tv de desene animate cunoscut publicului ca un post care difuzeaza animatii non violente si educative (singurii care au difuzat Povesti maghiare, Angelina Balerina, Mr Bean, My Little Pony si desene animate romanesti cu Mihaela), nu reusesc sa-si revina in top. Din pacate acestia nu sunt in grila Telekom. Sunt la RCS-RDS si la citiva operatori de cablu tv. Nu inteleg de ce isi inchid programul tv la opt seara.

Iar JimJam, Megamax, Baby TV, Duck TV si Nick. Jr nu se vad in clasament.