Doi animatori romani au participat la realizarea scurtmetrajului de animatie La Petite Maison regizat de Isaac Holland (VIDEO)

La Petite Maison OfficeLu Pop si Razvan Petre, absolventi ai cursului Animation Worksheep, au participat la realizarea scurtmetrajului de de animatie La Petite Maison regizat de Isaac Holland.

Cei doi tineri animatori romani l-au cunoscut pe regizor prin intermediul animatorului Luiz Stockler. „Anul trecut Isaac cauta oameni care sa-l ajute sa realizeze filmul de absolvire la Royal College of Art. Luiz a vorbit cu Isaac despre noi si asa a inceput colaborarea”, precizeaza Razvan pentru animationmagazine.eu. Intilnirea cu Stockler a avut loc la Anim’est, locul unde animatorii romani socializeaza cu cei din strainatate si isi gasesc job-uri/ proiecte.

„La Petite Maison este o comedie romantica neagra despre un barbat care o vede pe prietena lui sub forma de obiecte, in mod particular, ca pe o tarta frantuzeasca. El este chinuit de aceasta perceptie asupra ei si povestea ne duce prin momentele cheie ale relatiei lor, fragmente din comuniunea lor suprarealista”, povesteste Lu Pop.


A film by Isaac Holland
Music by Julien Lussiez
Sound Design by Rob Malone and Rob Szeliga
Dubbing Mix by Ben Hensor
Additional Animation by Tezo Kyungdon Lee, Lu pop , Razvan Petre and Luiz Stockler
Additional Colouring by Kasdesha Drija
Credit Design by Nicolas Menard

„A young man can’t help but see his girlfriend as various objects – including a french tart. Perception, misunderstanding and indifference are explored in this darkly funny animation about the foibles of romance”

Despre culisele productiei scurtmetrajului, se poate spune ca cei doi animatori romani primeau un calup de fisiere .psd, fiecare cu un cadru desenat si indicatii in text cu durata estimata si ce trebuia sa se intimple. Dupa cum se observa, realizatorii au apelat la tehnica de animatie 2D. Pentru desen s-a folosit un brush standard, Lyno crayon. „Isaac a animat cea mai mare parte din film”, a adaugat Razvan.

„Cadrele primite variau intre 4 si 18 secunde, parti ale unor scene cu caracter anecdotic. In film au intrat jumatate din cadrele animate de noi, dar la fel s-a intamplat si cu cadrele celorlalti fiindca rezultatul risca sa fie prea incarcat din punct de vedere vizual in relatie cu naratiunea”, a afirmat tinarul animator.

La Petite Maison, premiat  la Animated Dreams Festival in Estonia – Best Student Film, a fost prezentat la Chicago International Film Festival si la London International Animation Festival. In curind o sa ajunga si la Seoul la SICAF.

Razvan Petre este freelancer (realizeaza diverse proiecte de animatie si spoturi), iar Lu Pop lucreaza la Abis Studio.