Epoca de Gheață prinde viață la Sun Plaza

Comunicat de presa

Te invităm la Sun Plaza, începând cu 1 noiembrie, să pornim într-o călătorie în timp, în urmă cu mai bine de 500.000 de ani. E apogeul Epocii de Gheață, iar pământul e acoperit de o pătură colosală de gheață, de peste 2.000 de metri grosime. Nesfârșite furtuni înghețate biciuie uscatul, temperatura rareori urcă mai sus de -50o C, iar vârfurile ghețarilor gigantici ¬spintecă văzduhul încremenit.

Însă aici, în mijlocul câmpiei înghețate, nu e deloc liniște. O turmă de mamuți lânoși pășesc agale, strivind zăpada sub greutatea lor imensă. Pitit după un ghețar, tigrul cu dinți-sabie îi privește pofticios. E impunător, cântărește peste 400 de kilograme, însă mamuții nu sunt o pradă ușoară, au domnit peste regatul înghețat mai bine de 4 milioane de ani. Dar stai…o siluetă nouă apare în zare, aproape acoperind orizontul. Tigrul se încordează, e gata de atac. Însă noului-venit nici că-i pasă. E toxodonul, un ierbivor gigantic, de aproape 3 metri, și n-are teamă de nimic. Pielea groasă, asemănătoare rinocerului, și greutatea de peste 1,5 tone îl protejează de frig și de dinți-sabie.

Cum se va sfârși oare întâlnirea, cine va câștiga lupta pentru supraviețuire? Vino la Sun Plaza și vei afla răspunsul în cadrul unui eveniment în premieră în România: expoziția „Epoca de Gheață”. Exponate animatronice în mărime naturală, înfățișând zece mamifere aparținând megafaunei, dispărute în timpul glaciației, îți vor spune povestea lor impresionantă. Așezate în decoruri specifice perioadelor în care au trăit, vor readuce la viață o lume uitată, plină de extrordinar.

Expoziția cu intrare liberă, deschisă în perioada 1 noiembrie 2016 – 31 ianuarie 2017, se adresează atât adulților, cât și celor mici, care vor avea ocazia să încalece exponatele animatronice, pentru o experiență dătătoare de fiori…de gheață.

Expoziția a fost realizată în colaborare cu Prof. Adrian Giacchino, Directorul Fundației Felix de Azara, o organizație non-guvernamentală, non-profit, al cărei scop este de a contribui la conservarea naturii o și a patrimoniului cultural, la dezvoltarea științei și utilizarea durabilă a resuresulor naturale.