Acasă Stiri Filmul „Transformers: Exterminarea” a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari

Filmul „Transformers: Exterminarea” a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari

94
0

Transformers: Exterminarea Filmul "Transformers: Exterminarea" a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari Filmul „Transformers: Exterminarea” a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari 19

Lungmetrajul SF „Transformers: Exterminarea/ Transformers: Age of Extinction” a devenit primul film din 2014 care a depăşit pragul de 1 miliard de dolari în box office-ul mondial.

Acest film, regizat de Michael Bay, este al doilea opus din franciza „Transformers” care reuşeşte o astfel de performanţă, după „Transformers 3/ Transformers: Dark of the Moon” care a obţinut încasări de 1,123 miliarde de dolari în 2009.

Succesul de box office al filmului „Transformers: Exterminarea” a fost impulsionat de încasările din China – a doua piaţă cinematografică din lume -, unde pelicula a vândut bilete în valoare de peste 300 de milioane de dolari.

Filmul, lansat pe 27 iunie, a obţinut 241,2 milioane de dolari în box office-ul american şi 763,8 milioane de dolari în box office-ul internaţional.

Pentru acest film, al patrulea din seria „Transformers”, studiourile Paramount au decis să opereze câteva modificări majore, înlocuindu-l pe starul primelor trei părţi ale francizei, Shiar LaBeouf, cu un actor de calibru de la Hollywood, Mark Wahlberg, şi turnând o mare parte din lungmetraj în China, pentru a se poziţiona ulterior cât mai bine pe această piaţă emergentă.

De asemenea, studiourile Paramount au anunţat săptămâna trecută o prelungire de trei ani a contractului său cu regizorul Michael Bay şi cu compania de producţie a acestuia, Platinum Dunes.

Primele trei filme ale francizei „Transformers” au obţinut încasări de peste 2,5 miliarde de dolari pe plan mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here