Giganții din La Mancha, o nouă aventură pentru întreaga familie, din 24 mai doar la cinema

Giganții din La Mancha, noua animație de la regizorul și artistul vizual argentinian Gonzalo Gutierrez (Aurora) propune o călătorie plină de culoare pentru întreaga familie! Filmul este realizat după un scenariu de Carlos Kotkin (Rio 2), se bazează pe celebra operă Don Quijote de La Mancha de Miguel De Cervantes și spune povestea lui Alfonso, un băiat de 11 ani cu o imaginație debordantă. El moștenește vitejia stră-stră-stră-străbunicului său, Don Quijote, și ar face orice pentru a-și apăra orașul natal, La Mancha, de monștri pe care nimeni altcineva nu-i vede. Animația palpitantă care ne îndeamnă să privim lumea dintr-un nou unghi va putea fi vizionată în România doar în cinematografe din 24 mai, distribuită de YAY Films. Cu ajutorul prieteniei și al imaginației, atât copiii, cât și adulții vor fi purtați într-o aventură fantastică!

Totul începe când o furtună amenințătoare se apropie de orașul La Mancha. Carrasco, un om de afaceri ciudat, vizitează fiecare familie din oraș și încearcă să le facă tuturor niște oferte de nerefuzat. Intenția lui este să cumpere toate casele și să construiască pe terenul lor un complex de locuințe de lux numit „CarrascoLand”, care va avea inclusiv un parc de distracții. Singura care nu se lasă convinsă să-și vândă casa este familia Quijote.

Alfonso este singurul care își dă seama că furtuna nu este una obișnuită. El se bazează pe ajutorul lui Pancho, al Victoriei și al celor trei iepuri muzicanți imaginari. Toți vor merge în pădurea de la marginea orașului pentru a prinde monstrul care trimite furtuna. Deși Alfonso este singurul convins de existența monstrului, cei trei pornesc în misiune fără ezitare. Carrasco e tot timpul pe urmele lor și ar face orice pentru a-i opri. Visul lor imposibil devine posibil când își înving teama și își folosesc imaginația pentru a lupta cu forța care pornește furtuna. Prin puterea prieteniei, totul devine posibil!

Pentru a crea atmosfera vizuală unică și magică din film, creatorii Giganții din La Mancha au apelat la cei mai buni artiști animatori din Argentina și Germania. „Cel mai mult la producția acestui film ne-a plăcut dezvoltarea vizuală, pentru că în ea stă magia cinematografiei și ea le permite spectatorilor să descopere universuri care le-ar fi altfel imposibile. Este magie pură”, spune regizorul Gonzalo Gutierrez. De asemenea, discutând despre mesajul filmului, regizorul continuă: „Prin acest film, dorim să propunem o abordare nouă, proaspătă, tânără a celebrei opere a lui Cervantes. Dar vom păstra esența și mesajul cărții: lupta cu normele sociale bine întipărite și greu de schimbat, folosirea imaginației și a simbolurilor pentru a înfrunta marii dușmani ai omenirii – ambiția, egoismul și orbirea”.

Astfel, Giganții din La Mancha prezintă faimoasa legendă a lui Don Quijote dintr-o nouă perspectivă, cu noi eroi, perfect adaptată audiențelor tinere de azi. Filmul promite o experiență plăcută și fermecătoare atât pentru cei mici, cât și pentru adulți: o călătorie plină de umor și momente muzicale originale.

Giganții din La Mancha rulează începând cu 24 mai 2024 în 87 de cinematografe din țară, din 50 de orașe. Filmul se vede dublat și subtitrat în română sau, într-o selecție de cinematografe, dublat în maghiară. Titlul este adus pe marile ecrane din România de YAY Films, cu sprijinul Creative Europe MEDIA. Pentru programul proiecțiilor și noutăți despre acest titlu: https://www.cayfilms.ro/filme/gigantii-din-la-mancha.

 

YAY Films este un proiect dedicat publicului tânăr și familiilor, dezvoltat de CAY Films. Ne ocupăm de curatorierea filmelor și animațiilor pe care le distribuim în cinematografele din România din 2022, dar și de conceperea materialelor educative pentru contextualizarea lor. Prin selecțiile noastre tematice, dorim să oferim conținut educativ de calitate tinerelor generații din România și să contribuim la dezvoltarea personală a copiilor, să inspirăm limbajul vizual și emoțional al acestora și să promovăm o platformă de dialog constructiv prin film. Titluri similare distribuite până acum pe ecranele din România: Aventurile lui Pil, Academia Iepurașilor – Paștele e în Pericol, Icar, Bărzoiul Richard se întoarce – Secretul marelui giuvaier, Flecăreții – Aventuri cu Pettson și Findus, Patrula Junglei: Turul lumii, Argonauții: Povești șoricești, Fantoma din Canterville, Titina, Crăciunul pe strada Cizmarului, Chiar super, Inseparabilii, Katak, beluga curajoasă și Lassie – o nouă aventură.