Acasă Animatia romaneasca Interviu cu producatorul Daniel Burlac

Interviu cu producatorul Daniel Burlac

354
0

Interviu cu producatorul Daniel Burlac Interviu cu producatorul Daniel Burlac rabbit
„Voi incerca sa deschid o usa si pentru animatia romaneasca. Sunt foarte ambalat de acest challenge de a face ceva si pe partea asta de animatie. Pornind de la scurt, si probabil ca vom ajunge si la lung metraj”, a afirmat Daniel Burlac pentru blog.cinefan.ro.

Fratii Brovcenco de la studioul de animatie Framebreed (Romania) vor realiza aceste proiecte de animatie.

„Personajele sunt foarte haiose, desprinse dintr-o zona Ice Age din punctul meu de vedere… Unul dintre ele nu va fi vorbit de loc, dar ambele vor fi suta la suta romanesti. Si am un interes din partea unei companii franceze de a se alatura. Si probabil ca voi mai gasi si alti parteneri”, a adaugat producatorul.

Cu acest prilej, blogul Cinefan a postat o imagine cu personajul principal al unuia dintre filmele de animatie produse de Daniel Burlac.

Am inteles ca o sa vedem o gradina cu morcovi si… iepuri 🙂 Nu am aflat ce tehnica de animatie folosesc pentru cele doua proiecte. Banuiesc ca este vorba despre 3D.

Doar unul dintre scenarii despre care vorbeste Dan este semnat de Florin Lazarescu. Andreea Ignat si Andrei Brovcenco sunt autorii scenariului cu iepurii.

Conform informatiilor oferite de Andrei, proiectul cu iepurii a fost depus la CNC si asteapta finantare.

Daniel Todoran-Rares: Ce finantare vor avea cele doua filme de animatie?

Daniel Burlac: Unul din filme a fost depus la concursul CNC impreuna cu compania SAGA FILM! Sper intr-o finantare care sa o completez cu un partener francez interesat de ambele proiecte! Impreuna cu Mitrica vom lucra si la o strategie de participare la forumuri de coproductie! Exista un interes la nivel de sponsori de a sprijini acest gen de productii si sper sa reusesc si cu ajutorul acestora! Unul din filme cel cu soparla lui Iisus este gandit ca un proiect cu finantare 100 % privata si il voi produce cu societatea ELEFANT FILM.

Spre bucuria mea am primit in ultimul timp proiecte foarte interesante de scurtmetraje de animatie si cred ca reusita primelor doua ar aduce dupa sine o finantare mai usoara pentru celelalte proiecte.

Daniel Todoran-Rares: Ce parere aveti despre filmul romanesc de animatie?

Daniel Burlac: Sincer nu am nici o referinta desi stiu ca exista pasionati care lucreaza in cel mai deplin anonimat, animati doar de pasiune! Este oricum ceva foarte nou si pentru mine! Cunosc mai bine situatia in Franta unde traiesc!

Daniel Todoran-Rares: Vreau sa stiu parerea dumneavoastra despre lipsa productiilor autohtone de animatie pe posturile tv romanesti.

Daniel Burlac: Este simpla! Astfel de productie costa destul de multi bani! Nu se investeste si nu se cumpara! Cate scurt metraje vedeti pe tv?

Daniel Todoran-Rares: Ce filme de animatie va plac?

Daniel Burlac: Clasicele Disney, dar sunt foarte fan a marilor productii americane!

Daniel Todoran-Rares: De ce filme de animatie?

Daniel Burlac: Este un domeniu al basmului al lucrurilor frumoase, al creativitatii! Ai cel mai larg public de la 2 ani la 100 de ani.

Daniel Burlac a contribuit, printre altele, la productia filmelor 4 luni, 3 saptamini si 2 zile (r. Cristian Mungiu), A fost sau n-a fost? (r. Corneliu Porumboiu), Nunta muta (r. Horatiu Malaele), Copilaria lui Icar (r. Alexandru Iordachescu), Nunta in Basarabia (r. Nap Toader), Periferic (r. Bogdan George Apetri).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here