Lukas Podolski îi antrenează pe copii la Academia Cartoon Network

Lukas Podolski

Cartoon Network şi atacantul echipei Arsenal Londra, Lukas Podolski, dau startul campaniei Academia Cartoon Network, care îşi propune să îi încurajeze pe copii să facă mişcare şi să se distreze printr-o serie de sporturi şi activităţi. În cadrul Academiei CN, care se va desfăşura vara aceasta în şapte ţări europene, printre care şi România, Cartoon Network lansează un concurs dedicat copiilor cu vârsta între 5 şi 15 ani, care îşi pot demonstra talentul la fotbal şi au şansa de a câştiga un antrenament la Londra cu Lukas Podolski.

Microsite-ul campaniei, www.CartoonNetwork.ro/academia-cn, va fi lansat pe 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copilului. Între 1 şi 30 iunie, concurenţii pot încărca clipuri în care îşi arată talentul la fotbal, iar în iulie copiii îi vor putea vota pe cei 20 de semifinalişti. Câştigătorul va fi anunţat pe 23 iulie 2013 şi va fi ales de juriul Digi Sport – partenerul media al campaniei.

Juriul este format din Ilie Dumitrescu, Bogdan Socol, Andrei Niculescu şi George Dobre. Ilie Dumitrescu, care face parte din echipa Digi Sport din 2010 în calitate de analist, este unul dintre componenţii Generaţiei de Aur a fotbalului românesc, a evoluat în 62 de meciuri şi a marcat 20 de goluri pentru echipa naţională. Bogdan Socol, cu o experienţă jurnalistică de peste 13 ani, şi Andrei Niculescu, care lucrează în persa sportivă de 19 ani, sunt moderatori şi comentatori la Digi Sport. George Dobre este jurnalist de peste 14 ani, iar din 2009 e redactor-şef, moderator şi comentator la Digi Sport.

Pe tot parcursul lunii iunie, Cartoon Network va difuza un program special în fiecare sâmbătă dimineaţa de la ora 10:05. Un antrenor va explica pe înţelesul copiilor cele mai faimoase tehnici de fotbal din lume, precum “Ruleta lui Zidane”, “Elasticul lui Ronaldinho”, sau “Pasul peste minge al lui Cristiano Ronaldo”. De asemenea, personajele Cartoon Network vor lua parte la diverse activităţi şi competiţii sportive, în episoade special alese din Uimitoarea lume a lui Gumball, Un show obişnuit, sau Laboratorul lui Dexter.

“Ne dorim să-i facem pe copii să înţeleagă importanţa unui mod de viaţă sănătos şi îi încurajăm să împărtăşească cu alţi copii de vârsta lor preocupările legate de sport, într-un mediu sigur, în care se simt bine, cum e Cartoon Network,” spune Andreea Spasova, Marketing şi PR Manager pentru România, Bulgaria, Rusia şi Balcani. “Am avut o experienţă extraordinară anul trecut, când peste un milion de copii au urmărit cele 800 de videoclipuri înscrise la concurs în şapte ţări europene, şi cred că interesul va fi chiar mai mare anul acesta”.

Fiecare dintre cele şapte ţări participante la Academia Cartoon Network îşi va desemna câte un câştigător, iar copiii se vor antrena la Londra cu Lukas Podolski în a doua jumătate a acestui an. Jucătorul german de origine poloneză şi-a început aventura fotbalistică la vârsta de 6 ani şi a devenit vedetă în Bundesliga evoluând pentru FC Koln şi Bayern Munchen. A fost selecţionat în echipa naţională a Germaniei de peste 100 de ori, a jucat în trei Cupe Europene şi în două Campionate Mondiale, iar acum este atacantul formaţiei Arsenal Londra.

“Ceea ce face Cartoon Network e grozav, fiindcă nu ţi se oferă multe ocazii de a câştiga un astfel de premiu. Dar cel mai important lucru este ca cei mici să joace fotbal oricând pot şi să se distreze atunci când joacă”, spune Lukas Podolski.