Acasă Stiri „Maleficent” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american

„Maleficent” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american

266
0

Maleficent poster "Maleficent" a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american „Maleficent” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american Maleficent poster 716x1024

Filmul „Maleficent”, cu Angelina Jolie în rolul principal, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, după ce a obţinut, weekendul trecut, încasări de 70 de milioane de dolari în primele sale zile de proiecţii în cinematografele din Statele Unite şi Canada, anunta Mediafax, citind leparisien.fr.

Potrivit acestei publicaţii franceze, Angelina Jolie este considerată la Hollywood cea mai profitabilă actriţă americană din ultimii ani. În vârstă de 38 de ani, vedeta americană şi-a confirmat încă o dată statutul de superstar cu rolul din „Maleficent”, un blockbuster al studiourilor Disney. Filmul reprezintă o ecranizare a celebrului basm „Frumoasa din pădurea adormită”, prezentat din punctul de vedere al personajului negativ, interpretat de Angelina Jolie.

„Maleficent” a obţinut, totodată, încasări de 100,6 milioane de dolari în box office-ul internaţional şi a reuşit astfel un debut spectaculos, cu încasări totale de 170,6 milioane de dolari pe plan mondial.

Potrivit experţilor în domeniu, acest debut este foarte promiţător şi vapermite filmului „Maleficent” să îşi amortizeze foarte repede bugetul său de producţie, cifrat la 175 milioane de dolari. Acest cost de producţie foarte ridicat poate fi explicat într-o anumită măsură prin neînţelegerile de ordin artistic dintre Angelina Jolie şi regizorul filmului, Robert Stromberg, care i-ar fi determinat pe producători să ducă din nou anumite scene în studioul de montaj.

De asemenea, „Maleficent” este filmul cu cel mai bun debut de box office în America de Nord din întreaga carieră a actriţei Angelina Jolie. „Kung Fu Panda” a obţinut în weekendul premierei sale din 2008 încasări de 60,2 milioane de dolari, „Wanted” a obţinut încasări de 50,9 milioane de dolari, în 2008, iar „Domnul şi doamna Smith”, în care actriţa l-a avut ca partener pe Brad Pitt, a obţinut 50,3 milioane de dolari în 2005.

Filmul „X-Men: Days of Future Past/ X-Men: Viitorul este trecut”, de Bryan Singer, liderul de săptămâna trecută, a coborât pe locul al doilea, cu încasări de 32,6 milioane de dolari de vineri până duminică. Cea mai experimentată echipă X-Men duce o bătălie pentru supravieţuirea speciei lor în două perioade de timp diferite. Eroii din trilogia originală „X-Men” se alătură eforturilor depuse de versiunile lor mai tinere din trecutul explorat de „X-Men: Cei dintâi/ X-Men: First Class” (2011) pentru a schimba un eveniment istoric ce ar putea pecetlui soarta tuturor purtătorilor genei X. Din distribuţie fac parte Jennifer Lawrence, Ian McKellen, Michael Fassbender, Nicholas Hoult şi Hugh Jackman.

Filmul de acţiune „Godzilla 3D”, de Gareth Edwards, a coborât două poziţii şi ocupă locul al patrulea, cu încasări de 12,2 milioane de dolari, potrivit datelor oferite de boxofficemojo.com. În această producţie Warner Bros. Pictures şi Legendary Pictures, regizorul Gareth Edwards („Monştrii”) prezintă o poveste impresionantă despre curaj şi armistiţiu în faţa forţei copleşitoare a naturii, în care Godzilla restituie echilibrul în timp ce omenirea este neputincioasă. Din distribuţia filmului fac parte Aaron Taylor-Johnson (franciza „Kick-Ass”), actorul nominalizat la Oscar Ken Watanabe („Ultimul Samurai”, „Începutul”), Elizabeth Olsen („Martha Marcy May Marlene”), laureata premiului Oscar Juliette Binoche („Pacientul englez”, „Cosmopolis”), Sally Hawkins („Blue Jasmine”), David Strathairn („Noapte bună şi noroc!”, „Moştenirea Bourne”) şi Bryan Cranston („Argo”, „Breaking Bad”), câştigător al premiilor Emmy şi Globul de Aur.

Pe locul al şaptelea se situează filmul „Uimitorul Om-Păianjen 2/ The Amazing Spider Man 2”, de Marc Webb, cu încasări de 3,77 milioane de dolari. Pentru Peter Parker (Andrew Garfield), nimic nu este mai minunat decât să sară de pe un zgârie-nori pe altul, să fie considerat un erou şi să aibă o iubită ca Gwen (Emma Stone). Dar toate acestea au un preţ: Spider-Man este singurul care îşi poate proteja concetăţenii şi New York-ul de indivizii periculoşi care ameninţă oraşul. De data aceasta, are de înfruntat un adversar mult mai puternic decât el, pe nume Electro (Jamie Foxx). Odată cu reapariţia vechiului său prieten, Harry Osborn (Dane DeHaan), Peter îşi dă seama că toţi duşmanii săi au un punct în comun: laboratoarele OsCorp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here