Un roman participa la realizarea productiei Disney Alice Through the Looking Glass

Alice in Tara Minunilor 2 posterLucian Boicu, specialist in efecte vizuale, participa la realizarea productiei Disney Alice Through the Looking Glass.

Este vorba despre continuarea peliculei Alice in Tara Minunilor, coprodus de Tim Burton in colaborare cu studiourile Disney, cu o distributie de zile mari: Johnny Depp, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter si Sacha Baron Cohen. Filmul Alice In Wonderland: Through the Looking Glass este regizat de James Bobin.

Filmul Alice in Tara Minunilor din 2010, realizat cu un buget de productie de 200 milioane de dolari, a obtinut incasari de 1,02 miliarde de dolari pe plan mondial. Filmul a cistigat doua premii Oscar, la categoriile “cel mai bun design de costume” si “cea mai buna regie artistica, fiind nominalizat si la categoria “cele mai bune efecte vizuale”, în 2011.

Alice in Tara Minunilor 2Canadianul de origine romana Lucian Boicu, absolvent al Institutului de Arta din Toronto, a participat la realizarea efectelor vizuale la productiile Gardienii Galaxiei, Godzilla, Uimitorul Om Paianjen 2, Gnomeo si Julieta, Exodus: Gods and Kings, Avengers: Age of Ultron, Legenda calaretului singuratic, Resident Evil: Retribution, Piranha 3D si Lunetistul american. Numele sau se regaseste si pe genericele serialelor tv: Minority Report, The Astronaut Wives Club, Gotham, Vikings si The Borgias.